arnold (Foto: SCANPIX, © MSB)
arnold (Foto: SCANPIX, © MSB)

Løslater fanger for å spare penger

California-guvernør Arnold Schwarzenegger, som både titt og ofte har jaktet på skurker på filmlerretet, vil nå løslate 27.000 innsatte for å spare penger.

Republikaneren Schwarzenegger kunngjorde mandag at det var oppnådd enighet om et budsjettforlik i USAs mest folkerike delstat, som sliter med gigantunderskudd og i realiteten er på randen av konkurs.

Det årlige budsjettunderskuddet anslås til over 160 milliarder kroner, men detaljene i budsjettforliket som de folkevalgte er enige om, er ennå ikke offentliggjort.

Et av tiltakene det legges opp til er å løslate 27.000 innsatte, noe som vil spare myndighetene for drøyt 7,5 milliarder kroner årlige utgifter, skriver The Los Angeles Times på sin nettside.

Californias folkevalgte skal være enige om å skjære ned utgiftene med 100 milliarder kroner, og over halvparten av kuttene kommer angivelig innen skolesektoren.

Det skal også kuttes drøyt 8 milliarder kroner i helsetiltak for fattige, og både republikanere og demokrater medgir at delstaten står overfor en smertefull prosess. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2