Over 700 personer på verdensbasis er døde etter å ha blitt smittet av H1N1-viruset siden april, opplyste Verdens helseorganisasjon (WHO) på en pressekonferanse tirsdag.

Må vurdere å stenge skoler

Organisasjonen mener at flere land bør vurdere å stenge skoler for å bremse smitten.

– Stenging av skoler er et av tiltakene for å bremse smitten som land bør vurdere, sier talskvinne Alphaluck Bhatiasevi ifølge Reuters.

Tallet på døde som ble presentert tirsdag har økt fra 429 for to uker siden.

Har bedt land slutte å rapportere om tilfeller

WHO sier at de nå ikke vet hvor mange tilfeller av sykdommen det finnes i verden, etter at de ba land slutte å rapporterte inn smittetilfeller forrige uke. Dette fordi smitten sprer seg med et tempo det er vanskelig å holde oversikt. WHO har i stedet bedt om at land konsentrerer seg om å finne tiltak som kan bremse smitten, og heller rapportere om de ser unormal smtteoppførsel og høyt sykefravær.

– Som WHO har sagt kan forskjellige land oppleve pandemien på forskjellige nivåer til forskjellig tid. Så det er egentlig opp til landene selv å vurdere tiltak som er tilpasset situasjonen i hvert enkelt navn, sier Bhatiasevi.

Et utvalg uavhengige eksperter jobber med å finne gunstige og kostnadseffektive tiltak land kan benytte seg av, fortalte talskvinnen.

Utvalget består av matematikere, epidemiologer og virologer.