FOR SENT: Her ankommer ambulansen for å hente den døde nordmannen. (Foto: Cebu TV, © TV 2)
FOR SENT: Her ankommer ambulansen for å hente den døde nordmannen. (Foto: Cebu TV, © TV 2)

Drept nordmann (50) er tidligere voldtektsdømt

I går ble mannen drept av en 16 år gammel jente på Filippinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske statsborgeren som i går ble drept under det som blir beskrevet som en gisselsituasjon i byen Cebu på Filippinene, er tidligere straffedømt, skriver Dagbladet.

Mannen er dømt for flere grove voldtekter og skal i tillegg ha rømt fra fengsel.

Ambassaden tar vare på datteren

Drapet skjedde i byen Consolacion, 13 km nord for millionbyen Cebu, i mannens egen bolig. Her skal han ifølge Cebu Daily News ha bodd sammen med sin ni år gamle datter.

Den norske ambassaden på Filippinene tar hånd om den ni år gamle datteren og ekskona til den 50 år gamle nordmannen.

– Vår konsul på stedet er i kontakt med datteren og hennes mor. De blir tatt hånd om av oss, sier Norges ambassadør på Filippinene, Ståle Torstein Risa, til NTB.

LES OGSÅ: – Her holdt nordmannen gislene fanget

Gisseldrama

Ifølge et lokalt nettsted ble nordmannen erklært død ved ankomst til Eversley Childs Sanitarium and Hospital i Mandaue City, i 4- tiden lokal tid.

Dette skjedde etter at han i rundt et døgn skal ha holdt fire personer som gisler, blant andre to kvinner som han ifølge VG Nett skal ha tvunget til å kle seg nakne.

Denne kniven lå på gulvet da et TV-team fikk tilgang til huset hvor en nordmann (51) ble drept 20 juli 2009. (Foto: Cebu TV)

En 16 år gammel jente har innrømmet overfor politiet at det var hun som drepte mannen, etter først å ha overmannet ham ved å slå ham i hodet med en flaske.

De to kvinnene og mannens livvakten er nå siktet for drapet.

LES OGSÅ: Nordmann drept på Filippinene

Etterlyst av Interpol

Politiet på den dreptes norske hjemsted kjenner godt til mannen. Han ble i følge Dagbladet dømt for grov voldtekt av en 15 år gammel jente i 1984 og fikk fire års fengsel.

Etter flere andre dommer ble han dømt til fem års fengsel og fem års sikring etter en ny, grov voldtekt. Men da han slapp ut på permisjon i 1996, rømte mannen ut av landet og til tross for Interpol-etterlysning, klarte han å være på rømmen helt fram til 2000.

I løpet av denne perioden skal han ha giftet seg og fått ett barn. Mannen har vært fri siden august 2000 og flyttet formelt til Filippinene i januar i år.

Spekuleres i motiv

Etterforsker Ricardo Ermac ved politiet i Consolacion forteller at de tre voksne vil bli tiltalt for mord, men at en fremdeles er i stuss over motivet bak drapet. Han forteller at de ikke har bevis for de tiltaltes påstand om at de ble hold som gisler i mer enn en dag.

Den dreptes ni år gamle datter skal ha vært vitne til det hele, skal være for preget av situasjonen til å kunne vitne, skriver Cebu Daily News.

Den norske ambassadøren til Filippinene jobber fortsatt med å få en offisiell bekreftelse på dødsfallet fra myndighetene på Filippinene, melder NTB.