Carl I. Hagen
Carl I. Hagen

Krekar-saken: – Støre har null troverdighet

Frps Carl I. Hagen tror ikke utenriksminister Jonas Gahr Støre har et så sterkt ønske om å sende Krekar hjem.

– Mulla Krekar skal ut av Norge, han skal returneres. Det har myndighetene bestemt og Høyesterett bekreftet, sa Jonas Gahr Støre (Ap) til TV 2 Nyhetene mandag.

Les mer: Støre lover at Krekar skal ut

– Null troverdighet

Stortingets visepresident Carl I. Hagen mener imidlertid Støre bevisst trekker ut prosessen med å få Krekar utvist – for å verne om mullaens interesser.

– Jonas Gahr Støre har i denne saken i alle fall null troverdighet, sier Carl I. Hagen til TV 2.

«Oppdrag Mulla Krekar»

Mandag kveld ble en dokumentar om Mulla Krekar vist på amerikansk tv. I programmet sier Krekar blant annet at han underviser i hellig krig.

Les mer: Krekar vil kaste sko og bruke atomvåpen

Krekar er utvist fra Norge, men han kan ikke returneres til Irak fordi han risikerer dødsstraff. Regionale irakiske myndigheter skal ha gitt en garanti for Krekars sikkerhet, men dette er ikke godt nok for Norge. Jonas Gahr Støre vil ha en forsikring fra sentrale irakiske myndigheter som garanterer for Krekars sikkerhet.

– Setter Krekar først

Carl I. Hagen er usikker på hva Støre mener med «sentrale» irakiske myndigheter.

– Er det presidenten, er det statsministeren, er det justisministeren, er det sjefen for den høyeste domstolen? Hvem eller hvilket organ er det som han er fornøyd med å få garantier fra, spør Hagen.

– Alle handlinger til denne regjering tyder på at de setter hensynet til mulla Krekars sikkerhets og trygghet foran hensynet til rikets sikkerhet, sier Hagen.

Les også: New York Times: – Krekar-dokumentar et show