Liv Signe Navarsete (t.h.) og Senterpartiet er på kollisjonskurs med både Kristin Halvorsens SV og Jens Stoltenbergs Ap i spørsmålet om kontantstøtte.  (Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX)
Liv Signe Navarsete (t.h.) og Senterpartiet er på kollisjonskurs med både Kristin Halvorsens SV og Jens Stoltenbergs Ap i spørsmålet om kontantstøtte. (Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX)

Konflikt om kontantstøtten i regjeringen

Senterpartiet garanterer at kontantstøtten vil leve etter valget, selv om både Arbeiderpartiet og SV vil avvikle den

– Det er kjempeviktig for oss at det blir slått fast i en ny Soria Moria-avtale at kontantstøtten skal videreføres. Dette er helt avgjørende, sier nestleder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum til NRK.

Uenige regjeringspartnere

Sp møter motstand fra sine samarbeidspartnere.

– Vårt mål er at kontantstøtten skal bort. Nå har vi nettopp fått nye tall som viser at 80 prosent av dem som mottar støtte i Oslo har minoritetsbakgrunn. Ordningen hindrer integrering og bør derfor fjernes, sier nestleder i SV Bård Vegard Solhell.

Kontantstøtten gis til foreldre som har barn på ett eller to år, som ikke går i barnehage. Det var i fjor om lag 41.000 kontantstøttemottakere. Vel 60 prosent av barna var ett år.

Vil endre

Senterpartiet har lenge ønsket å endre kontantstøtten. Nå forteller partiet for første gang hvor store beløp partiet vil gi.

– Vi ønsker å øke beløpet til 5.500 kroner for ettåringene slik at flere faktisk skal få muligheten til å være sammen med barna sine.

Samtidig skal kontantstøtten for toåringer fjernes helt, sier Sp-nestlederen.

– Stem SV eller SP.

Bård Vegard Solhell er klar på hva han synes velgerne bør gjøre.

– De som er for kontantstøtten får stemme Senterpartiet og de som er imot den får stemme på SV. Jeg er ganske sikker på at fornuften vil seire og det er åpenbart at støtten bør bort. (©NTB)