promillebaatmann_680
promillebaatmann_680

– Ferjemannskapet har all skyld

Føreren av snekken som ble rent i senk av bilferja M/F Hordaland fredag, tar ingen selvkritikk.

Tor Jone Kannelønning er tilbake til restene av snekken sin etter at den fredag fikk ble rent i senk av bilferja M/F Hordaland. Han og en kompis var på vei hjem fra festival.

Så ikke fergen

Jone satt ved roret, men hevder at han ikke la merke til fergen før den brukte hornet kun 30 meter fra snekken. Da var det for sent.

– Jeg fulgte med, men den kom bakfra. Det er ikke slik at jeg har øyne i nakken heller, forteller Tor Jone som innrømmer å ha vært påvirket av alkohol.

Han er fast bestemt på at promillen ikke hadde noe å si for ulykken.

– Om jeg hadde vært helt edru, hadde sannsynligvis akkurat det samme skjedd. For jeg så ikke fergen, forteller Kannelønning som mener alle sansene var helt intakt.

Han er av den oppfatning at fergen og ferjemannskapet har det fulle ansvaret for ulykken som gjorde at han mistet alle sine eiendeler.

– Småbåter skal alltid vike

Transportselskapet Tide vil ikke kommentere ulykken, men mannskapet har fortalt politiet at sammenstøtet var umulig å unngå. Ifølge maritime eksperter skal småbåter alltid vike for nyttetrafikk.

– Når ferger og småbåter treffer hverandre, skal småbåtene alltid vike. Dersom snekken bryter båtvettreglene og ikke overholder sin plikt, så skal de på fergen likevel sørge for at det ikke skjer en kollisjon, og ta forholdsregler når det blir nærsituasjoner, opplyser adjunkt ved Bergen maritime skole overfor TV 2 Nyhetene.