INTERVJUET AV NBC: ¿ Hva er forskjellen mellom amerikanske sivile og norske sivile? Det er ingen forskjell, sier mulla Krekar i intervjuet med NBC. (Foto: TV 2)
INTERVJUET AV NBC: ¿ Hva er forskjellen mellom amerikanske sivile og norske sivile? Det er ingen forskjell, sier mulla Krekar i intervjuet med NBC. (Foto: TV 2)

Krekar vil kaste sko og bruke atomvåpen

Mandag får millioner av amerikanske TV-seere vite hva som er pensum når Mulla Krekar underviser i hellig krig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til tross for at Høyesterett har slått fast at Krekar representerer en risiko for rikets sikkerhet, og derfor skal sendes tilbake til hjemlandet Irak, lever han fritt i Norge.

– Underviser fortsatt i jihad

I dokumentaren «Oppdrag mulla Krekar» som er laget av den amerikanske TV-kanalen NBC kommer det fram at mulla Krekar fortsatt underviser i jihad, hellig krig, og at det ikke finnes grenser for hva som kan brukes av våpen i den hellige krigen han deltar i.

– Jeg underviser fortsatt i jihad mot amerikanske soldater. Alt fra sko til atombomber kan brukes til forsvar eller som våpen. Hvis jeg kan få tak i en Kalasjnikov, bruker jeg en Kalasjnikov, sier Krekar i dokumentaren.

«Halal» å forgifte drikkevann

På spørsmål om bruk av selvmordsbombere er greit, svarer han «ja, såklart er det greit».

– Selv om jeg forgifter drikkevannskildene som de amerikanske soldatene bruker i Irak, er det «halal» og tillatt å gjøre for en muslim, sier han videre i intervjuet med NBC.

Krekar rettferdiggjør dessuten terrorangrepene mot USA 11. september 2001.

– Det amerikanske folket trengte en slik reaksjon. De trengte en slik lærepenge, og trenger det fortsatt, mener irakeren som grunnla terrorbevegelsen Ansar al-Islam.

«Den nye Hitler»

Til en av journalistene i TV-teamet som har bakgrunn som soldat fra Irak og risikerte livet sitt i frigjøringen av Irak, langer mulla Krekar ut mot ham og de andre soldatene som oppholder seg i det okkuperte landet.

– Du er en av soldatene til den nye Hitler, og du kom for å drepe oss. Du kom for å ødelegge våre moskeer, og for å rive Koranen i stykker, sier Krekar.

I dokumentaren rettferdiggjør han drap på norske sivile i Irak.

– Hva er forskjellen mellom amerikanske sivile og norske sivile? Det er ingen forskjell, sier mulla Krekar i intervjuet med NBC.