INTERVJUET AV NBC: ¿ Hva er forskjellen mellom amerikanske sivile og norske sivile? Det er ingen forskjell, sier mulla Krekar i intervjuet med NBC. (Foto: TV 2)
INTERVJUET AV NBC: ¿ Hva er forskjellen mellom amerikanske sivile og norske sivile? Det er ingen forskjell, sier mulla Krekar i intervjuet med NBC. (Foto: TV 2)

Krekar vil kaste sko og bruke atomvåpen

Mandag får millioner av amerikanske TV-seere vite hva som er pensum når Mulla Krekar underviser i hellig krig.

Til tross for at Høyesterett har slått fast at Krekar representerer en risiko for rikets sikkerhet, og derfor skal sendes tilbake til hjemlandet Irak, lever han fritt i Norge.

– Underviser fortsatt i jihad

I dokumentaren «Oppdrag mulla Krekar» som er laget av den amerikanske TV-kanalen NBC kommer det fram at mulla Krekar fortsatt underviser i jihad, hellig krig, og at det ikke finnes grenser for hva som kan brukes av våpen i den hellige krigen han deltar i.

– Jeg underviser fortsatt i jihad mot amerikanske soldater. Alt fra sko til atombomber kan brukes til forsvar eller som våpen. Hvis jeg kan få tak i en Kalasjnikov, bruker jeg en Kalasjnikov, sier Krekar i dokumentaren.

«Halal» å forgifte drikkevann

På spørsmål om bruk av selvmordsbombere er greit, svarer han «ja, såklart er det greit».

– Selv om jeg forgifter drikkevannskildene som de amerikanske soldatene bruker i Irak, er det «halal» og tillatt å gjøre for en muslim, sier han videre i intervjuet med NBC.

Krekar rettferdiggjør dessuten terrorangrepene mot USA 11. september 2001.

– Det amerikanske folket trengte en slik reaksjon. De trengte en slik lærepenge, og trenger det fortsatt, mener irakeren som grunnla terrorbevegelsen Ansar al-Islam.

«Den nye Hitler»

Til en av journalistene i TV-teamet som har bakgrunn som soldat fra Irak og risikerte livet sitt i frigjøringen av Irak, langer mulla Krekar ut mot ham og de andre soldatene som oppholder seg i det okkuperte landet.

– Du er en av soldatene til den nye Hitler, og du kom for å drepe oss. Du kom for å ødelegge våre moskeer, og for å rive Koranen i stykker, sier Krekar.

I dokumentaren rettferdiggjør han drap på norske sivile i Irak.

– Hva er forskjellen mellom amerikanske sivile og norske sivile? Det er ingen forskjell, sier mulla Krekar i intervjuet med NBC.