stefaren_christoffer (Foto: TV 2)
stefaren_christoffer (Foto: TV 2)

Stefar må sone åtte år for dødsmishandling

Stefaren som er dømt for å ha mishandlet åtte år gamle Christoffer Kihle Gjerstad til døde, må sone åtte år i fengsel. Det har Høyesterett bestemt.

Stefaren ble av Agder lagmannsrett i april i år dømt til åtte års fengsel for mishandlingen av gutten. En straff som var to år strengere enn det han ble idømt i Tønsberg tingrett i fjor høst, og ett år strengere enn det aktor hadde bedt om.

Dommen ble anket til Høyesterett på stedet.

Rettskraftig

Nå er det klart at dommen fra lagmannsretten blir stående, etter at Høyesteretts ankeutvalg har forkastet anken fra 36-åringen, skriver Dagbladet.

36-åringen har hele tiden benektet at han har mishandlet stesønnen, og barnets mor, som fortsatt er gift med mannen, har hele tiden støttet ham. Paret har en seks måneder gammel sønn sammen.

Henlagt to ganger

Høyesteretts ankeutvalg skriver at «de finner at det ikke er tilstrekkelig grunn til at anken blir fremmet for Høyesterett». Avslaget er ikke nærmere begrunnet.

Saken ble forsøkt henlagt to ganger, men i mars i fjor beordret riksadvokat Tor-Aksel Busch at tiltale skulle reises mot åtteåringens stefar.

Saken har i ettertid vakt betydelig oppsikt fordi ingen, verken skole, sykehus eller barnevern, reagerte på at den vesle gutten i lang tid kom på skolen med synlige skader og blåmerker.

- Godt å få satt punktum

Christoffers bestemor er glad saken nå er over.

- Det er godt å få satt punktum, men det er vondt også. Ventetiden har vært grusom. Det er ikke bare et barnebarn vi har mistet, vi har ikke noe forhold til datteren vår lenger, men vi håper på forsoning, sier Ragnhild Gjerstad til TV 2 Nyhetene.

Se hele intervjuet med Gjerstad på TV 2 Nyhetene kl. 21 tirsdag.

(©NTB/TV 2)