Innvandringspolitisk talsmann i Frp, Per Willy Amundsen, mener Islamsk Råd sprer «edder og galle» i samfunnsdebatten.  (Foto: Stian Lysberg Solum, © LOCH)
Innvandringspolitisk talsmann i Frp, Per Willy Amundsen, mener Islamsk Råd sprer «edder og galle» i samfunnsdebatten. (Foto: Stian Lysberg Solum, © LOCH)

Frp vil fjerne statsstøtte til Islamsk Råd

Mener Islamsk Råd sprer «eder og galle» i samfunnsdebatten.

Per-Willy Amundsen, innvandringspolitisk talsmann i Frp, tok i helgen til orde for å opprette norske asylmottak i Afrika.

Nå ønsker han å kutte statsstøtten til Islamsk Råd i Norge, som organiserer 80.000 norske muslimer. En av årsakene er at organisasjonen ikke har tatt avstand fra dødsstraff for homofili.

Les også: - Norge mer utrygt med Frp

- Sprer edder og galle

– Det er fullstendig uaktuelt å benytte skattebetalernes penger til å finansiere islamistiske miljøer, og det tror jeg de fleste er enig med meg i, sier Amundsen til Dagsavisen.

Han mener at Islamsk Råd er en islamistisk organisasjon.

– Det er ikke noe poeng i å støtte en organisasjon som sprer eder og galle, sier han.

Les også: Slik mobber politikere hverandre

Flere tiltak

Å kutte støtten til rådet er ett av tiltakene som Frp vil sette i gang for å hindre det de kaller «snikislamisering» av Norge.

Blant de andre punktene er strengere kontroll med moskeene, nei til halalmat i fengslene, ikke aksept av halalslakting, ikke godta hijab i politiet og godkjent språktest og samfunnskunnskaptest for å få oppholdstillatelse.

(©NTB)