Ove Tulluan har siden 2001 vært leder av Norsk Luthers Misjonssamband. (Foto: Andreas Hallseth/TV 2)
Ove Tulluan har siden 2001 vært leder av Norsk Luthers Misjonssamband. (Foto: Andreas Hallseth/TV 2)

Misjonssambandet vil kristne muslimer

– Vi er klar over at kristen misjon blant muslimer er kontroversielt, sier Ola Tulluan.

Norsk luthersk misjonssamband varsler en storstilt satsing på kristen misjon blant muslimer de neste ti årene.

De 980 delegatene med stemmerett på Norsk luthersk misjonssambands (NLM) generalforsamling i Bergen vedtok torsdag enstemmig en ny misjonsstrategi for årene fram mot 2020.

Vil frelse muslimer i Norge

Kristen misjon blant muslimske folkegrupper skal heretter ha høyeste prioritet når nye misjonærer sendes ut. Samtidig skal misjonsvirksomheten i land NLM i dag arbeider i fases ut eller reduseres. Også nye landsmenn i Norge blir en prioritert gruppe for misjonen, skriver Bergens Tidende.

– Be Gud vise vei. Så skal vi være villig til å tenke nytt, dristig og radikalt, slik det radikale lekfolket i sin tid gjorde. Er det noe som kan holde nattesøvnen borte, er det tanken på at det fremdeles er folk som ikke har hørt om Jesus, sa generalsekretær Ola Tulluan under sitt hovedforedrag på møtet.

LES OGSÅ: - Den norske kirke er for liberal

Vil sende ut misjonærer

Til Bergens Tidende sier Tulluan at det først og fremst er aktuelt å sende norske misjonærer til muslimske områder i Vest- og Øst-Afrika, Indonesia, tyrkisktalende folkegrupper i land som Usbekistan i Sentral-Asia og til enkelte folkegrupper i Kina.

– Vi er klar over at kristen misjon blant muslimer er både krevende og kontroversielt. Vi må være forberedt på å møte vanskelige arbeidsforhold, motstand og støte på både politiske, sosiale og religiøse utfordringer, sier han.

– Men målsettingen vår er klar. Vi ønsker at muslimer skal ta imot Jesus Kristus som sin frelser, legger misjonsgeneralen til. (©NTB)