Tatra 603 WP Michal Manas (Foto: Michal Manas, lisensiert under Creative Commons)
Tatra 603 WP Michal Manas (Foto: Michal Manas, lisensiert under Creative Commons)

Topp 10: Kule leiebiler

Allerede bestilt leiebil til ferien? Her har du ti gode grunner for at du sannsynligvis bør avbestille den!

Du kan få utrolig mye leiebil i Europa for 6 000 kroner. Audi A6 bør være innenfor rekkevidde i en uke. Kilometeren er inkludert, så strengt tatt er det sykt at det skal koste mer penger å leie en gammel bil som koster halvparten av prisen å kjøpe.

Men, er du mer opptatt av å oppleve en annerledes bilferie, er det mye tøft å velge mellom. Vi brukte siden Classic Car Hire Worldsom utgangspunkt, og fant blant annet disse herlige bilene:

10. Fiat 124 Spider (1966-1985)

Fiat 124 Spider
Fiat 124 Spider

Dette er en av de billigere klassikerne du kan leie. En tøff italiensk roadster, og et bra alternativ til alle de engelske cabrioletene du kan leie. Det er ingen fartsmaskin, men så bør du heller ikke leie en eldgammel bil om det er topphastighetsrekorder på Autobahn du er ute etter.

Priseksempel: 980 Euro for en uke ink. 1050 km hos Slow Drive

Leiebilselskaper: Slow Drive (Italia), Zephyrus (Italia), Auto Nostalgie (Tyskland), Miet-Oldtimer (Tyskland), Oldie Rent (Tyskland)

9. Ferrari F40 (1987-1992)

Ferrari F40
Ferrari F40

Med en pris på rundt 60 000 kroner for en helg, er dette en bil for de som liker å dra på litt i ferien. Det er strengt tatt altfor dyrt til at det er verdt det - og grunnen til at den ikke havner høyere opp en 9. plass på denne listen. Men, så hører Ferrari F40 hjemme blant biler som Mercedes 300SL, Jaguar XJ220, McLaren F1 og Bugatti Veyron. Alle har de vært verdens raskeste serieproduserte bil.

F40 er en hårete gateracer med bare 1 100 kg å drasse på. Vekten er blant annet spart ved å kutte ut dørhåndtak på innsiden. Glem alt av luksus og prøv å holde deg på veien. Det er mildt sagt dyrt å krasje.

Priseksempel: 6 660 Euro for en helg ink. 400 km hos Oldtimertreff

Leibilselskap: Oldtimertreff (Østerrike).

8. Rolls-Royce Silver Spirit (1980-1998)

Rolls-Royce Silver Spirit
Rolls-Royce Silver Spirit

De aller fleste utleieselskapene nekter deg å kjøre Rolls-Royce og Bentley selv. Da må du ha med sjåfør. I og for seg ikke helt greit i en sånn bil, men vi liker best å sitte bak rattet. Heldigvis finnes det noen hederlige unntak og Silver Spirit er en av bilene som ikke blakker deg helt å leie.

Pris: £275 for et døgn med ubegrensa kilometer hos Great Escape.

Leiebilselskap: Great Escape (England).

7. Chevrolet Corvette C1 (1953-1962)

Chevrolet Corvette
Chevrolet Corvette

Amerikansk bildesign er ikke hva det en gang var. I 2008 ble årets amerikanske bil en Hyundai. På femtitallet var det annerledes. I 1953 kom den første Corvetten og i våre øyne er det et smykke av en bil. Den eneste vi har klart å spore opp til leie i Europa er en en rød og hvit 61-modell som befinner seg i Köln.

Priseksempel: 979 Euro for en helg ink. 500 km hos Oldie Rent (Tyskland)

Lebilselskaper: Oldie Rent (Tyskland)

6. Citroën Traction Avant (1934-1957)

Citroën Traction Avant
Citroën Traction Avant

Kle deg opp i dress og en stilig liten hatt, og ta med noen skikkelige vanngevær. Dette er en bil som har figurert i mange filmer og blir stort sett kjørt av gangstere og nazister på lerretet. Traction Avant kan oversettes med grep foran og kommer av at bilen har forhjulstrekk. Ganske uvanlig på denne tiden.

Priseksempel: 205 Euro for en dag ink. 200 km hos Vintage Roads

Leiebilselskaper: Vintage Roads (Frankrike), Nostalgie Randonnée (Frankrike), Classic Depot (Tyskland)

5. Mercedes-Benz 280 SL (1963-1971)

Mercedes-Benz 230 SL
Mercedes-Benz 230 SL

Med rundt 170 gamle hester – noen har nok gallopert vekk med åra – er dette en veldig fin bil for cruising med kjæresten på europeiske veier. Modellen ble kalt Pagode på grunn av taket, og det finnes flere til leie i Tyskland og England.

Priseksempel: £990 for en uke hos Classic Touring

Leiebilselskaper: Classic Touring(England), Classic Depot (Tyskland), Auto Nostalgie (Tyskland), Classic Roadster Munich (Tyskland).

4. Cadillac DeVille cab (1965-1970)

Cadillac DeVille
Cadillac DeVille

Like ved Stuttgart finnes en 5,7 meter lang amerikansk flak på 2,3 tonn som er registrert for 6 personer. Vi snakker om en av bilverdens aller største cabrioleter, så da er det jo hyggelig at det sitter en 6,9-liters V8er med 325 hestekrefter under panseret.

Priseksempel: 300 Euro for en dag ink 150 km hos Auto Nostalgie

Leiebilselskaper: Auto Nostalgie (Tyskland).

3. VW Camper Van (1968-1979)

VW Campervan
VW Campervan

Ønsker du deg tilbake til de gode gamle campingturene? Sammenlignet med moderne bobiler har en gammel folkevognbuss lite å stille opp med på komfortfronten, men så var det dette med sjarm...

Priseksempel: 260 Euro for 3 dager ink. 600 km hos Classic Depot

Leiebilselskaper: Escape Campers (Skottland), OuterMotive (England), South West Caper Hire (England), Classic Depot (Tyskland).

2. Tatra 603 (1956-1975)

Tatra-603-WP-Michal-Manas (Foto: Michal Manas, lisensiert under
  Creative Commons)
Tatra-603-WP-Michal-Manas (Foto: Michal Manas, lisensiert under Creative Commons)

Tatra er et tsjekkisk bilmerke som kanskje er mest kjent for å ha stått bak ideen til Bobla – Ferdinand Porsches bil er mistenklig lik en Tatra T97. 603 ble fortrinnsvis brukt av høytstående partimedlemmer og industriledere i østblokklandene. Den 5 meter lange bilen er motoriserte av noe så sykt som en 2,5-liters luftavkjølt og hekkmontert V8-er. I Berlin kan du leie en 66-modell som har gått som taxi i Praha.

Priseksempel: 230 Euro per dag ink 200 km hos Classic Depot

Leiebilselskaper: Classic Depot (Tyskland)

1. Jaguar E-Type (1961-1975)

Jaguar E-Type
Jaguar E-Type

Jaguar E-Type er en av bilhistoriens aller mest sexy biler, og en veldig populær leiebil, som du finner i minst seks europeiske land. Høyest konsentrasjon ikke overraskende i Storbritannia.

Priseksempel: £773 for helg med V12 Roadster ink 600 km hos Edge Charter

Leiebilselskaper: Classic Touring(England), Edge Charter(England), Classic Motoring (England) Heritige Sports Cars (Irland), Caledonian Classics(Skotland) Auto Nostalgie (Tyskland), Classic Depot (Tyskland), Oldie Rent (Tyskland), Oldtimertreff(Østerrike), Drive in Style (Italia).