Kristian Valen
Kristian Valen

Derfor trekker Valen seg fra Komiprisen

- Dette får stå på Kristian Valens regning.

- Jeg har valgt å trekke meg fra nominasjonen som «Årets morsomste».

- Jeg står på scenen og spiller en forestilling som er laget og fremført av en hel gjeng, og da er det ikke riktig i mitt hode at kun jeg er nominert, sier Kristian Valen til «God Kveld Norge».

Årets morsomste

Kristian Valen var sammen med blant andre Anne-Kat. Hærland, Espen Eckbo, Henriette Steenstrup og Sturla Berg Johansen nominert til prisen som «Årets morsomste», som er regnet for å være den mest prestisjetunge, da dette er en publikumspris.

Vinnerne i de øvrige kategoriene bestemmes av en jury på ni fagpersoner.

PRESTISETUNGT: «Komiprisen» deles ut på NRK. Øystein Backe er programleder.

- Ikke så lurt

- Business-messig har jeg fått høre at dette ikke er lurt. Og jeg setter utrolig stor pris på å være nevnt i samme kategori som alle disse andre dyktige komikerne, men kriteriet for selve nominasjonen går imot mine prinsipp.

- Alle som kjenner meg vet at jeg ikke gjør dette for å bevise noe som helst, jeg er ikke ute etter ekstra PR. Jeg har prøvd å gjøre dette i stillhet, legger Valen til.

Fint tiltak

- Jeg har vært så beæret å få to priser før som er «Folkets pris» både ifra TV 2 og Se & Hørs lesere. Grunnen til at jeg satte og setter så utrolig stor pris på disse to var at her var det publikum som bestemte hvem som skulle være med i finalen, og de kunne melde på alle fra kjente komikere til naboen.

- I dette tilfellet er det forhåndsbestemt hvem publikum skal stemme på.

Men:

- Jeg synes Komiprisen er et fantastisk tiltak og jeg synes det er fint at folk blir satt pris på av både små og store. Men det er så veldig mange andre enn komikeren som står bak en forestilling, sier Valen.

Prestisjetung utdeling

Komiprisen ble for første gang delt ut i 2001 og er innstiftet for å hedre Norges fremste humorister.

Prisutdelingen foregår på Edderkoppen Teater i Oslo, lørdag 29. august, og sendes direkte på NRK.

- Synd at Kristian ikke vil

- Hvis Kristian vil trekke seg får det stå for hans regning, men Komiprisen henger fryktelig høyt hos de fleste norske komikere, og jeg tror de syv andre som er nominert setter pris på å ha fått nominasjonen, sier NRKs prosjektleder for Komiprisen, Stian Malme

- Jeg skal ikke spekulere noe i hva jeg synes om dette, men jeg tar dette til etterretning og synes det er synd at Kristian ikke vil være med i denne publikumsprisen, sier Malme.

Fredag kveld kl. 20.00 kan du se et lengre intervju med Kristian Valen i «Sommertid», på TV 2.

Les alt om «Sommertid» her.
Se video: Her blir TV 2-studioet rasert

Se «Sommertid» tirsdager kl. 20.30 og onsdag og fredag kl 20.00.

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)