Volvo V70
Volvo V70

8000 Volvoer har heteslag

Volvo innrømmer at de har problemer med miljø-utgavene av V70 og S80.

2-liters Flexifuel-utgaven av Volvo V70 og S80 er rammet av heteslag. I følge programmet Ekot på svensk radio, har et hundretall 2.0 F-eiere opplevd at bilen deres rett og slett har stoppet - og at det har vært umulig å få liv i den igjen.

- Ja, det stemmer at et antall biler av den første produksjonsserien har problemer med bensinpumpen. Og det er et problem som har akselerert i sommervarmen, sier Volvos pressesjef Bo Larsen til Ekot.

Feilen befinner seg i bensinpumpas returventil og trykkregulator som kan løsne. Dermed får ikke motoren drivstoff.

50 biler i Norge

Bilene som er rammet er produsert fra sent på høsten 2007 til august 2008. Totalt er det snakk om drøyt 8 000 eksemplarer, hvorav over 7 000 er solgt i Sverige.

I Norge dreier det seg om et langt mer beskjedent antall. Nærmere bestemt 50 biler. Det lave antallet skyldes først og fremst dårlig utbygget distribusjon av E85 - bioetanol - her til lands, og at det er lite penger å spare på å kjøpe Flexifuel-biler.

Les mer om V70 i Brooms nybilguide - klikk her

Gratis for kundene

- Man får motorstopp, omtrent som om bensinen skulle tatt slutt. Dette er et materialproblem og eksakt hva det kommer av, har nok med materialets utvidelse å gjøre. Det løsner ganske enkelt, sier Bo Larsen til Ekot.

- Vi har et system som tar seg av dette, og vil ta kontakt med bileierne dette gjelder, sier informasjonsdirektør i Volvo Personbiler Norge, Tore Løvig.

Alle de aktuelle bilene er dekket av nybilgarantien og reparasjonen er derfor gratis for kundene.

Har du et teknisk spørsmål om bil? Klikk her for å spørre Benny

2.0F
2.0F