Siv Jensen (tv) snakker med en eldre dame under valgkampåpningen i Fredrikstad i 2007.  (Foto: Andersen, Thomas/SCANPIX/)
Siv Jensen (tv) snakker med en eldre dame under valgkampåpningen i Fredrikstad i 2007. (Foto: Andersen, Thomas/SCANPIX/)

Færre sykehjemsplasser under Frp

Men Siv Jensen vil ha eldreminister om hun får bestemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eldreombud Anne Myhr er bekymret for eldreomsorgen i Oslo. Eldreombudet har flere ganger, senest i en årsrapport fra 2008, slått fast at det er for få sykehjemsplasser i hovedstaden, og mener at bestillerkontorene i bydelene er for strenge. Og etter at Frp tok over eldreomsorgen har det blitt 370 færre sykehjemsplasser, skriver VG.

- Ubegripelig

I Oslo er det bestillerkontorer i hver enkelt bydel som innvilger og avslår søknader om sykehjemsplass.

- For meg blir det av og til helt ubegripelig at søknader om sykehjemsplasser avslås. Bydeler som ser bort ifra faglige råd om sykehjemsplass, er en kjent situasjon for oss, sier Myhr.

Frp innrømmer at det er for få sykehjemsplasser i hovedstaden. Frp-byråd Jøran Kallmyr sier bestillerkontorene er for strenge, og mener bydelene har sykehjemsplasser for langt ned på prioriteringslista.

Vil satse mer på sykehjem

- Det er kommet for langt ned. Derfor planlegger vi nå å gjøre bydelene i stand til å satse mer på sykehjem. Men en viss nedgang var også forventet, siden vi har prioritert hjemmetjenesten, sier Kallmyr.

Han snakker på vegne av partiet og eldrebyråd Sylvi Listhaug, som for tida er på ferie.

Kallmyr presiserer at Oslo likevel har høyere dekningsgrad enn landsgjennomsnittet.

Vil ha eldreminister

Samtidig vil partileder Siv Jensen satse på eldre. Hun sier til TV 2 Nyhetene at det vil bli et eget departement for eldre dersom Fremskrittspartiet skal danne regjering etter valget.

Jensen ønsker generelt færre departementer og partiet kartlegger nå hvilke departementer som skal slås sammen i en eventuell Frp-regjering. Jensen varsler at fiskeri- og landbruksdepartementet bør slåes sammen til et Næringsdepartement.

Se video med Siv Jensen under

(©NTB/TV 2 Nyhetene)