polititajik
polititajik

Krever synligere politi for å hindre voldtekter

Politikrisen er ingen unnskyldning for ikke å være motivert for jobben, det sier politisk rådgiver og stortingskandidat Hadia Tajik.

Sol og sommer - sene kvelder og mye folk ute. Det er en tid på året hvor antall voldtekter øker.

Arbeiderpartiets Hadia Tajik vil ha flere politifolk ut i gatene.

Mange grove voldtekter

- Ifjor hadde vi en sommer preget av mange og veldig grove overfallsvoldtekter. Jeg mener det er viktig at vi i sommer har et synlig politi som er tilstede på gata og områder der folk ferdes, sånn at kvinner kan føle seg trygge, sier Tajik.

Hun mener politiet må prioritere oppgaven høyere.

- Vi vet fra tidligere undersøkelser at det å jobbe med vold mot kvinner, voldtekter, ikke alltid har blitt ansett som tøft nok av mange politifolk. Jeg er glad for at det er blitt en holdningsendring der, sier hun.

politi
politi

Vil på Stortinget

Tajik står på 6. plass på listen til Oslo arbeiderparti - en plass hun fikk da Saera Khan trakk seg etter spåkone-spetakkelet i fjor.

Arbeiderpartiet må gjøre et minst like godt valg som forrige gang for at Tajik skal få en plass på stortinget. I dag er hun politisk rådgiver.

- Er det nødvendig å løse politikrisen for å få mer synlig politi ut i gatene?

- Sykepleierne en jo en gruppe som jobber hardt, som har vanskelige arbeidstider, og jeg har ikke hørt at de sliter med motivasjonen . Og det synes jeg politiet kan tenke litt på, avslutter Tajik.