Karen Espelund  (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Karen Espelund (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Espelund går av med umiddelbar virkning

- Å lede uten tillit går ikke, sier den avtroppende generalsekretæren i NFF.

Karen Espelund går av med umiddelbar virkning. Espelund forlater stillingen etter eget ønske.

- Det er selvfølgelig en spesiell dag. Jeg har vurdert at tiden er moden for en annen, sier Karen Espelund.

- Jeg har den siste tiden ikke vært i stand til å konsentrere meg fullt og helt, og å lede uten tillit går ikke, sier generalsekretæren.

Hun opplever å ha hatt manglende tillit i Forbundsstyret.

- Min opplevelse har vært at tilliten til meg fra Forbundsstyret tidvis har vært uklar. Jeg har gjentatte ganger bedt om avklaringer fra Forbundsstyret, noe jeg ikke har fått. Å lede fotballforbundet er krevende, og tillit fra styret og fokus på de viktige oppgavene er selvsagt helt avgjørende, sier Karen Espelund.

- Hadde styrets tillit
Selv om Espelund gir inntrykk av at hun ikke følte at hun hadde styrets tillit, så fastholder fotballpresident Sondre Kåfjord hun ikke manglet tillit i styret.

- Ut fra det Karen sa var det vel enkelt å registrere at det er områder der det er uenighet, men vi i styret oppfatter at vi har hatt tillit til generalsekretæren selv om Karen oppfatter det at hun ikke har tillit i styret, sier Kåfjord.

Sluttpakke på 1,1 mill
Sondre Kåfjord forteller at Espelund spurte om å forlate stillingen for noen dager siden.

- For et par dager ble jeg kontakt av Karen Espelund som spurte om muligheten for å gå av, og vi har de siste dagene forhandlet frem en sluttavtale, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Sluttpakken lyder på 1,1 millioner kroner.

- Hun har vært viktig for norsk fotball og nedlagt et fenomenalt arbeid. Det hadde vi med oss inn i forhandlingene og det reflekteres i avtalen om lønnskompensasjon, sier Kåfjord.

Bråket gjorde valget enklere
NFF har vært preget av internt bråk den siste tiden, etter at det ble kjent at markedssjef Ronny Aasland og informasjonssjef Roger Solheim skal ha uttrykt sin misnøye med generalsekretær Karen Espelund overfor styret.

Striden skal ha blitt så betent at det har vært spekulert i at det bare er et tidsspørsmål før hodene begynner å rulle i administrasjonen. Det har lenge vært spekulert i at noen må gå som følge av den interne konflikten i NFF.

Espelund selv har nektet for at hun ville gå av, men innrømmer nå at situasjonen har gjort hennes valg enklere.

- Situasjonen som har oppstått har gjort valget lettere for meg. Samarbeidsproblemene i ledergruppen har jeg en del av ansvaret for, sier Espelund.

Hun hevder imidlertid at hun ikke har latt seg påvirke av resultater fra den igangsatte arbeidsmiljøundersøkelsen.

- Jeg er ikke kjent med innholdet i undersøkelsen. Den har ikke påvirket min beslutning, sier Espelund.

Les også: Disse klaget på Espelund
Les også: NFF utsetter arbeidsmiljøundersøkelse
Les også: Espelund føler seg dolket i ryggen
Les også: Massiv misnøye med Espelund

Arvtakeren ikke klar
Hvem som overtar Espelunds rolle er fremdeles uklart.

- Jeg ber om forståelse for at vi ikke har noen løsning på plass ennå, men vi håper å ha det på plass rimelig fort. Vi hadde et møte med alle ansatte i sted. Den forsamlingen, sammen med oss i styret, skal sørge for at vi greier å få til en konstitusjonsløsning så fort som mulig, sier Sondre Kåfjord.