Borgebygg6
Borgebygg6

Snekker skylder Stian og Anita 91.000

Fortvilet familie må nå ta opp lån for å fikse et tak som snekkeren ødela.

– Det er så stusslig å skulle ta opp lån på grunn av dette, og fortvilende at det skal være så lettvint for snekkeren å slippe unna uten å måtte gjøre opp for seg, forteller Anita Olsen.

Se også: Vi har gjennomført Norges største drilltest

Se også: Test av stikksager

TV 2 hjelper deg sendte tidligere i år en reportasje om firmaet Borge Bygg som hadde gjort en så ubrukelig takjobb at vannet rant inn i stuen til Anita og Stian Olsen på Løten i Hedmark.

Saken endte med et møte mellom kundene og daglig leder i Borge Bygg, Daniel Borge, hvor de alle skrev under på en månedlig nedbetalingsplan som skulle gå over flere år.

Se saken her :

287099

– Vi fikk det første beløpet på 2000 kroner rett før reportasjen skulle gå på lufta, og deretter har vi måttet ringe og mase for det kommer ikke mer, forteller Stian Olsen.

– Daniel Borge skylder oss fortsatt 91.000 kroner. Det virker som han gir fullstendig f***, fortviler Stian.

Les også: sommer er svindlertid¿ (Unes)

Vil ha tilbake materialene

Det er nå snart fem måneder siden reportasjen ble sendt. Daniel Borge forteller at han fortsatt er enig i betalingsplanen og erkjenner ansvar, men at det er tungt og trangt for tiden. Han hevder å ha sendt et brev og en mail til Stian og Anita med spørsmål om det er mulig å få igjen materialene som ble brukt på takjobben.

– Pengene jeg fikk for jobben, er mye mindre enn det jeg må betale tilbake. Så hvis jeg får tilbake disse materialene, blir det enklere å få fulgt opp betalingsplanen, forklarer Borge.

– Frekt

– Dette er det verste jeg har hørt hittil, at han skal ha tilbake materialene, reagerer Stian, som på sin side hevder at han ikke har mottatt verken mail eller brev fra Borge Bygg, men at det derimot har vært svært vanskelig å få tak i Borge.

– Vi har betalt for de materialene, og dessuten er de så ubrukelige at det meste er sendt på dynga allerede av den nye snekkeren som reparerer taket nå. Og om Borge skulle fått materialene, ser jeg ikke helt hvordan det skal hjelpe ham i å betale det månedlige beløpet til oss.

-Det virker som om dette er noe han finner på for å slippe å betale. Det er tross alt han som skylder oss penger, og ikke vi som skal gi noe til ham. At han i det hele tatt tør å spørre, det er utrolig frekt, mener Stian.

Har lagt ned firmaet

Borge Bygg eksisterer ikke lenger som registrert firma, og Daniel Borge har heller ikke planer om å starte opp et nytt firma med det første.

– Jeg må få en del ting i orden først, så får jeg eventuelt om noen år se åssen det går, sier Borge.