Ny mini roadster fra Mazda   dette er MX 2. (Foto: Scoopy)
Ny mini roadster fra Mazda dette er MX 2. (Foto: Scoopy)

Mazda MX-2: Ny lavpris-roadster fra Mazda

Dette er "lillebroren" til MX-5. Hvis Mazda setter MX-2 i produksjon, vil den bli en av de rimeligste cabrioletene på markedet!

Toseters-cabrioleten Mazda MX-5 er blitt et ikon - og en av Mazdas største suksesser noensinne. Nå sysler de med planer om å gjøre MX til en liten serie biler. Først ut i så fall: MX-2 som blir en mini-roadster til svært hyggelig pris.

Som disse data-illustrasjonene viser, er designet klart inspirert av storebror. Men linjene er mer markerte og litt tøffere - samtidig som det er fokus på det sportslige. Bittesmå roadstere blir fort litt puslete (og feminine), så her har Mazda-designerne en utfordring!

MX-5 kan bli større

Mazdas målsetning er å gjøre bilen rimeligst mulig. Det betyr mye "gammel" MX-5-teknikk under skallet. MX-2 vil i praksis nesten ikke ha konkurrenter. Det gjør at man kan komme unna med sparetiltak som ikke hadde passert på MX-5.

Samtidig løser denne bilen en rekke "problemer" rundt videreutviklingen av MX-5. Med en ny, billigmodell i bånn, kan Mazda tillate seg å gjøre den enda litt større og dermed appellere til en bredere kjøpegruppe.

Les mer om MX-5 i Brooms nybil-guide - klikk her

Om fire år

Det vil også ligge an til mer sofistikert teknikk og større motorer. Dermed kan MX-5 nærme seg tyske status-konkurrenter som BMW Z4 og Mercedes SLK - mens MX-2 tar seg av de som bare vil ha en rimelig og ukomplisert roadster til lavest mulig pris.

De foreløpige spekulasjonene går på at MX-2 kan være på markedet om fire år. Men dette er veldig avhengig av utviklingen, både i verdensøkonomien og i bilmarkedet.

Lyst på brukt MX-5? Sjekk alle generasjonene her

Ny mini-roadster fra  Mazda. Dette er MX-2. (Foto: Scoopy)
Ny mini-roadster fra Mazda. Dette er MX-2. (Foto: Scoopy)