parade nina_680
parade nina_680

Brennhet homoparade i Oslo

Skeive Dager avsluttes lørdag med en storstilt parade gjennom Oslos gater.

Lørdag blir Oslos gater fylt opp av feststemte mennesker. Skeive Dager arrangerer årets Gay Parade.

Skeive Dager er det største kulturarrangementet for landets skeive publikum. Formålet med arrangementet er å synliggjøre skeiv kultur og bidra til aksept og respekt for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.

Arrangementet har pågått siden onsdag og avsluttes lørdag med en stor parade gjennom gatene i Oslo. I fronten av toget går byrådsleder i Oslo Erling Lae.

– Oslo skal være en raus by. Og vi vet at mange kommer til Oslo rett og slett fordi man her kan være annerledes, og man kan til og med vise at man er det, sier Lae.

325679

Avkriminalisering av homofili

Paraden starter fra Rådhusplassen klokka 1500, og følger denne ruten: Rådhusplassen – Rådhusgaten – Kirkegata – Prinsens gate – Akersgata – Karl Johans gate – Haakon VIIs gate – Dronning Mauds gate – Rådhusplassen.

I rundt 80 land i verden er det straffbart å være homofil. Årets politiske markering i paraden, i regi av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), er kravet om at alle land i verden skal avskaffe kriminalisering av homofili.

– Like stort som julaften

For mange er paraden et av årets definitive høydepunkter.

– Man treffer folk med samme legning som en selv. Folk hoier og skriker og det er kjempestemning. Det er en fest som jeg setter like høyt som julaften, sier en av deltakerne til TV 2 Nyhetskanalen.

Etter paraden blir det stor paradeshow i Pride Park på Rådhusplassen.

325678