SORG:  Jens Stoltenberg tok i mot dødsbudkapet fra Afghanistan med sorg, men sier at han visste at oppdraget ikke var ufarlig.  (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
SORG: Jens Stoltenberg tok i mot dødsbudkapet fra Afghanistan med sorg, men sier at han visste at oppdraget ikke var ufarlig. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Arbeiderpartiet i fritt fall

Faller 6 prosentpoeng i ny måling.

Partiet får en oppslutning på 29,4 prosent på en meningsmåling som Norstat har laget for Vårt Land.

Foruten Arbeiderpartiet er det kun to andre partier som mister oppslutning på målingen – Kristelig Folkeparti går tilbake 0,9 prosentpoeng til 5,7 prosent, og Høyre faller 0,6 prosentpoeng til 13,4 prosent, skriver Vårt Land.

Frp kryper innpå

Fremskrittspartiet fikk på forrige måling i mai en oppslutning på 26 prosent. Den nye junimålingen gir Frp en fremgang på 2,6 prosentpoeng til 28,6 prosent, og partiet puster dermed Ap i nakken.

Venstre går også fram på målingen, og partileder Lars Sponheim kan glede seg over en oppgang på 1,7 prosentpoeng til 5,9 prosent.

Opp for småpartiene

For regjeringspartiet Aps to samarbeidspartnere er det også fremgang. Sosialistisk Venstreparti går fram 1 prosentpoeng til 8,3 prosent, og Senterpartiet øker sin oppslutning med 1,6 prosentpoeng til 6,3 prosent.

Hvis målingen hadde vært stortingsvalg, ville mandatfordelingen blitt slik: Ap 54, Frp 50, Høyre 22, SV 14, KrF 9, Sp 10 og V 10.

Partiet Rødt er også med på målingen, med en oppgang på 0,1 prosentpoeng til 1,3 prosent, men dette gir ikke uttelling på mandatfordelingen. (©NTB)