IKKE HVERDAGSKOST: Det er lenge siden Michael Jackson har vist seg offentlig uten å være tildekket av maske eller store briller. I helgen viste han seg derimot frem.
IKKE HVERDAGSKOST: Det er lenge siden Michael Jackson har vist seg offentlig uten å være tildekket av maske eller store briller. I helgen viste han seg derimot frem.

Popkongen Michael Jackson er død

Ble fraktet til sykehus i Los Angeles med hjertestans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Michael Jackson ble torsdag kveld kjørt til sykehus i Los Angeles etter at han fikk hjertestans. Popstjernen ble tatt til sykehus etter at det kom en 911-oppringing fra Jacksons hjem i Holmby Hills i Los Angeles.

En politikilde sier til Los Angeles Times at leger ved UCLA Medical Center har erklært popstjernen død.

- Koma

En anonym kilde, som ikke er autorisert til å snakke med media, bekrefter også dødsfallet til nyhetsbyrået AP.

Det var kjendisnettstedet TMZ.com som først meldte at Michael Jackson var død. Ifølge en kilde var Jackson allerede død da ambulansepersonellet ankom, men andre medier melder at 50-åringen var i dyp koma da han ankom sykehuset.

911-sentralen fikk meldingen fra Jacksons hjem rett før halv ti norsk tid.

Hjertemassasje

Han ble kjørt til sykehus mens ambulansepersonell utførte hjertemassasje på ham.

- Det går ikke bra med ham, sa Michaels far, Joe Jackson, til TMZ kort tid etter at de hadde meldt om at popikonet var fraktet til sykehus.

Avskjedskonserter

Nyheten kommer kun kort tid før Michael Jackson etter planen skulle holdt rundt femti avskjedskonserter i Londons O2 Arena. Konsertserien, med navnet «This Is It», var planlagt fra 13. juli til mars 2010.

Det har kommet meldinger om at 50-åringen helsetilstand ikke var god nok for å gjennomføre konsertene i London, men arrangøren sa i mars at Jackson hadde bestått fire legesjekker hos uavhengige leger.

Under kan du se noen bilder fra Michael Jacksons minnerike karriere.