Erik og Kriss
Erik og Kriss

– Håper de andre føler seg ekstra dumme

Rapduoen svarer på kritikken fra Joddski. SE VIDEO!

Bærums-rapperne Erik og Kriss fikk for kort tid siden ramsalt kritikk av Tungtvann-sjefen Joddski, tidligere kjent som Jørg-1 i Seher.no.

Han mente at de populære rapperne ikke hadde kred hos de «virkelige» rapperne i Norge – og kalte musikken deres «helt jævlig». Erik og Kriss svarte aldri på kritikken, og da de møttes under VG-lista showet forrige uke skværet gutta opp.

Gidder ikke krangle

Men Erik og Kriss har ikke fortalt hvorfor de velger å tie der andre ville gått i forsvarsposisjon. De mener nemlig at kritikerne ser enda dummere ut når påstandene deres får stå uimotsagt.

– Hvorfor tar dere aldri igjen?

– Det har vel vært profilen i bandet at har du ikke noe godt å si så gidder vi ikke si noe i det hele tatt, sier Kristoffer Tømmerbakke.

– Og når vi først får «God kveld Norge» på besøk gidder og vil si hei til oss gidder vi ikke bruke tiden på å slenge dritt om andre.

– Tror du de andre føler seg ekstra dumme da?

– Jeg håper jo det, ler Kriss.

Kritikken preller av

Erik og Kriss, som egentlig heter Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke, har ikke noe imot å bli omtalt som hiphopere som gjør «dansebandmusikk». Duoen har til og med gjort en låt med selveste Rune Rudberg.

Torsdag kveld står duoen på scenen på «Allsang på grensen» på TV 2.

– Det får jo være opp til kritikerne selv å bestemme hva de ønsker å bruke tiden sin på. Når man ser hva vi får være med på er det ikke noe vits i å gå rundt å klage. Det er sommer og vi er fornøyde gutter som er utrolig fornøyde med å holde på med dette – da bruker vi heller tiden på positive ting.

Redd for å bli steinet

Erik og Kriss har rukket å gi ut tre plater og fått mange fans i Norge. De har oppnådd platina for singlene «Dra tilbake» og «Det e'kke meg det er deg».

– Publikum ser ut til å like dere?

– Det håper vi jo. Vi er nervøse hver gang før vi går på scenen for at det har snudd, at de skal steine oss eller skyte oss med maskingevær. Men det har gått fint så langt, sier Erik og legger til:

– Vi skal i alle fall prøve å lage så kule låter som vi kan.

– Vi får mye hyggelige tilbakemeldinger og folk møter opp på konserter. Vi må jo være såpass breiale å si at det er et godt tegn. Vi skal holde på til det ikke finnes en scene hvor det er en eneste publikummer igjen. Da skal vi legge inn årene.

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)