Thomas Harald senkveld
Thomas Harald senkveld

Sjekk hva som skjedde i «Senkveld»-kulissene

Thomas og Harald ser tilbake på siste sesong og avslører hva du ikke fikk se på TV.

Det har vært en variert «Senkveld»-sesong for Thomas Numme og Harald Rønneberg i vår.

De har fått bryne seg på en varieté av nye dueller, og gjestene i studio har vært mange og interessante.

lineduell senkveld
lineduell senkveld
Men det er ikke alltid ting som skjer i kulissene kommer fram på TV. At deltakerne i duellene er syke for eksempel, er ikke alltid lett å få med seg.

- Det er mye som skjer, som vi ikke rekker å fortelle i løpet av innslagene våre. Som det at Thomas Alsgaard gikk med høy feber gjennom hele Birken, eller at Thomas måtte knekkes opp av en kiropraktor under turnopptaket for i det hele tatt greie å gjennomføre øvelsene, mimrer Harald.

- Hvordan har du selv klart deg?

- Jeg gikk på ganske sterke allergimedisiner under opptaket da vi skulle balansere på line over Rådhusplassen, så det satt en ekstra piff på utfordringen, kan du si.

Les også: Thomas Numme trodde han skulle dø

Da Harald slet med å holde maska

senkveld-rybak
senkveld-rybak
Thomas trekker også frem øyeblikket da programleder-makker Harald slet med å holde maska, etter at han selv hadde tatt helt av på en duell. Thomas var nemlig fast bestemt på å lage et fabelaktig show da de duellerte om å lage beste VM-låt.

- Mesteparten av jobbinga vår gikk ut på å ringe folk for å få dem med. Jeg tror vi endte opp med neste hundre mennesker på banen! sier Thomas til tv2underholdning.no.

- Men det ble jo et stort show?

- Ja, vi hadde en svær trommegruppe, Pikekoret, Poppin Grandpa, gutta fra «Lange, flate ballær» og en haug med andre, men jeg var ennå ikke helt fornøyd. Og dette var rett etter at Alexander Rybak hadde vunnet

Birken-210 senkveld
Birken-210 senkveld
den norske Grand Prix-finalen, og selv om jeg visste at han var på turné med Elisabeth Andreassen, så ringte jeg for å høre om han kunne ta turen til Oslo igjen.

Og Rybak kom.

- Han kastet seg på et fly fra Ålesund for å spille fele på låta vår! Og jeg skulle ønske alle kunne sett ansiktsutrykket til Harald idet han ser at vi har fått med selveste Rybak. Da sleit selv Rønneberg med å holde maska. Herlig øyeblikk, sier Thomas i ren begeistring.

Les også: Hvem har den beste VM-låta?

Les også: Nå er Thomas og Harald på VG-lista

Holdt på å gi opp Birken på gammelmåten

Det har blitt en del harde utfordringer å forsere i duellene. Noen dueller var så vanskelige at de nesten ga opp.

- Det å gå Birkebeineren på gamlemåten med utstyr som om vi levde på 1200-tallet var den verste duellen. Det var et par steder oppe på fjellet der da jeg var sikker på at jeg ikke kom til å gjennomføre, sier Thomas til tv2underholdning.no.

- Hvordan klarte du å gjennomføre, da?

- Jeg må bare gi all ære til Odd Bjørn Hjelmeseth som holdt humøret oppe hele veien fra Lillehammer til Rena. Uten han der hadde jeg definitivt ikke kommet meg igjennom.

Les også: - Føles som vi er på utdrikningslag

Verst å bli kvalm

Karusell044 senkveld
Karusell044 senkveld
Harald har tidligere uttalt at de verste duellene er de hvor han blir kvalm. Intet unntak denne sesongen med andre ord.

- Jeg liker ikke å bli kvalm. Så da vi skulle lage tvilsomme smoothier sammen med Maria Mena og Mariann Thomassen, visste jeg at dette kom til å bli ille. Og det ble det. Jeg ble ordentlig dårlig. Men jeg var heldigvis ikke den eneste, det var flere andre deltakere som lå rett ut etterpå uten å nevne navn, sier han og ler litt når han ser tilbake på det hele.

Les også: Nok en spyduell på Senkveld

Les også: Slik jukset Team Thomas

Latterlig i turndrakter

Harald-og-Mia-turner senkveld
Harald-og-Mia-turner senkveld
Mange dueller har fått fram smilet hos seerne, men der hvor latteren satt løsest for deltakerne, var da Harald og Mia Hundvin sto i turnhallen iført hver sin stramme drakt.

- Den duellen der jeg lo mest under opptak, må ha vært da vi skulle turne. Jeg var på lag med Mia Hundvin og vi syntes begge det var ganske latterlig at vi var kledd opp i turndrakter, mens vi forsøkte på veldig klossete vis å gjennomføre de utrolig vanskelige øvelsene, sier en lattermild Harald.

Les også: Grasiøs turn-duell for Thomas og Harald

Den ene spesielle gjesten

Får Thomas og Harald trekke fram én spesiell gjest fra siste sesong, velger de hver sin internasjonale kjendis.

- Jeg elsker «Sopranos». Og hadde det vært moralsk forsvarlig, hadde jeg vært gangster for lenge siden. Klærne. Måten de prater på. Alt er kult. Derfor var det ekstra stas å møte Steven van Zandt alias Little Steven som spiller Silvio i TV-serien. Det å få lov til å spørre en av hovedrolleinnehaverne hva som egentlig skjedde i siste episode, var et herlig øyeblikk, sier Harald.

- Jeg velger meg Annie Lennox. Det er noe helt eget å få lov til å prate med en person som du har sett opp til hele livet. Og som nå i tillegg til musikken, bruker tiden sin på en veldig god sak. Så da føler jeg meg skikkelig privilegert, sier Thomas.

Les også: Dette er «Senkvelds» drømmegjester