En full mann krasjet seilbåten sin inn i det danske kongeskipet Dannebrog onsdag kveld. (Arkivbilde).  (Foto: Scanpix/Scanpix)
En full mann krasjet seilbåten sin inn i det danske kongeskipet Dannebrog onsdag kveld. (Arkivbilde). (Foto: Scanpix/Scanpix)

Full mann krasjet med kongeskipet

Arrestert etter kollisjon utenfor Tuborg havn.

En mann ble onsdag kveld arrestert etter at seilbåten hans kolliderte med det danske kongeskipet Dannebrog.

Flere øyenvitner fikk med seg hva som skjedde.

Klarte ikke styre unna

- Seilbåten hadde ligget i le av Dannebrog, men plutselig fikk den vind i seilene så edn seilte mot kongeskipet. Rundt 15 matroser og offiserer forsøkte å rope til mannen, men han klarte ikke å styre unna, forteller Lars Knudsen til ekstrabladet.dk.

Båten traff kongeskipet akter slik at flagget, som hang på halv stang for å hedre de tre danske soldatene som ble drept i Afghanistan onsdag, gikk i stykker.

Ulykken skjedde like utenfor Tuborg havn nord for København.

Tok blodprøve

- Klokken 20.10 fikk vi en melding om at kongeskipet var blitt truffet av en seilbåt. Skipet fikk skader på flagget og skraper i skroget, sier visepolitiinspektør Niels Jørgen Møller til den danske avisen.

Etter hendelsen seilte mannen og hans fire passasjerer vekk fra kongeskipet, men de ble senere pågrepet.

- Da vurderte vi at han var påvirket og det ble tatt blodprøve av mannen. Han vil bli siktet for overtredelse av loven om sikkerhet til sjøs, sier Møller.

Prins Henrik var om bord skipet onsdag ettermiddag, hoffet opplyser at han hadde forlatt skipet da hendelsen skjedde.