Sindre Daniel Odde volvo
Sindre Daniel Odde volvo

Se de 10 finale-tegningene

Etter at Jan Erik besøkte Volvo-fabrikken og møtte designeren bak S80, utfordret vi alle med en bildesigner i magen: Hvordan bør framtidens Volvo se ut?

Broom-juryen skal nå sette seg ned og kåre vinneren. I mellomtiden kan du ta en titt på de ti bidragene vi mener er de beste. Først ut av de ti finalistene er Sindre Daniel Odde (se tegningen over).

- Dette er en videreføring av dagens Volvo C30 som jeg personlig kaller Volvo C70 Concept. Bilen følger Volvos nye design, og den skiller seg forhåpentligvis ikke så mye fra dagens modeller, sier Sindre.

Fremtidens C30?

Andreas Koll Svensen Volvo design
Andreas Koll Svensen Volvo design

Neste bidrag er sendt inn av 16 år gamle Andreas Koll Svensen fra Stavanger. Han har en klar visjon om hvordan framtidenes Volvo skal se ut. Den minner litt om C30, men er formet mer som en coupé.

Storebror til V70

Pål-Marius-Hansen Volvo design
Pål-Marius-Hansen Volvo design

Neste bidrag er sendt inn av Pål-Marius Stavdahl Hansen, 16 år gammel fra Hvittingfoss. Pål-Marius har naturlig nok ikke lappen ennå, men har allerede kjøpt seg bil sammen med en kamerat, en Peugeot 205 GT.

- Bilen skal være en slags storebror til Volvo V70, og jeg ville eksperimentere med fronten og Volvo-grillen, og vil si at det ble veldig bra. Men jeg er ikke helt fornøyd med baken til bilen, jeg synes rett og slett den ble litt vanskelig å forme. Ideen er at den skal ha fine, dype linjer samt en fin list i bånn, og lavprofildekk med fete felger.

Dreven hobbydesigner

Kim-Willerud Volvo design
Kim-Willerud Volvo design

Kim Willerud fra Lena er bare 13 år gammel, men har likevel fått skikkelig dreisen på Volvoen sin. Bra jobba, Kim!

- Jeg har tegnet og senere redigert på data. Datalakkeringen ble ikke så bra som jeg hadde tenkt, men jeg prøvde så godt jeg kunne! sier Kim.

Yngstemanns bidrag

Martin-Marthinsen Volvo design
Martin-Marthinsen Volvo design

Yngstemann av finalistene er 12-åringen Martin Marthinsen. Drømmebilen til Martin er en Mustang GT, men han har også tanker om hvordan framtidens Volvo bør se ut.

Visjonær «fjortis»

Jon-Fau Volvo design
Jon-Fau Volvo design

Så går turen til Vestfossen, der 14 år gamle Jon Erling Fauske har satt seg ned og tegnet en skikkelig super-Volvo. Drømmebilen til Jon Erling er en egendesignet bil (helst Volvo), og drømmen er å bli bildesigner.

- Målet med denne bilen har vært å beholde noen av de tradisjonelle Volvo-linjene, og samtidig gi den mer former og linjer. Siden på bilen er krummet innover. Dette gjør at Volvoen er litt mer spennende å se på fra siden. Lyktene er inspirert av panter- og ørneøyne. Jeg legger mye vekt på lyktene til biler når jeg tegner, forklarer den visjonære 14-åringen.

Sprek framtidsbil

Kai-Busch Volvo design
Kai-Busch Volvo design

En annen med en tydelig Volvo-visjon, er Kai Busch, 21 år fra Volda. Kai kjører for tiden rundt i en Mercedes 190E, pynta med revehale og wunderbaum i speilet og terninger. Drømmebilen er en Opel Manta A.

- Tegningen er gjort i Photoshop, brukte kanskje 3-4 timer på den. Ser for meg dette som en ny S60 eller S80. Den minner kanskje om det vi ser av Volvo i dag, men synes Volvo er inne på noen flotte linjer for tiden, og derfor har jeg hentet inspirasjon fra både V70, S80, S60 og S40, sier Kai.

Designerspire fra Husebyskogen

Fredrik-Johan-Behn Volvo design
Fredrik-Johan-Behn Volvo design

Deretter går turen til 12 år gamle Fredrik Johan Behn fra Husebyskogen, som har tenkt å bli designer/ingeniør når han blir voksen.

- Drømmebilen er Bently Arnage Red Label, men den er fryktelig dyr. Også Volvo S80 er fryktelig fin, sier Fredrik, som har tegnet en Volvo XC70, som ifølge han selv også er en fin bil.

Volvo S30R

Gøran-Borkamo Volvo design
Gøran-Borkamo Volvo design

Så går turen til 17 år gamle Gøran J. Borkamo sitt bidrag.

- Jeg har døpt bilen til Volvo S30R. Den fikk kanskje et litt japansk preg, sier Gøran, som definitivt har gitt bilen et sprekt utseende.

Drømmebilen til Gøran er en Dodge Viper SRT-10 ACR, men han forteller at han hadde ikke hadde takket nei til en Porsche 911 GT3 heller. Det er vi flere om, Gøran!

Sist, men ikke minst

Frank-Dyrendal volvo
Frank-Dyrendal volvo

Til slutt går turen til Frank T Dyrendal, som fikk sendt inn sitt bidrag i siste liten. Frank er 33 år gammel og eier en 2001-modell Lexus GS430, som det ifølge han selv bare finnes to av i Norge.

- Jeg hadde frem til i vår en -96 Acura NSX-Targa Wings West som jeg ikke får ut av hodet. Historien, bilen og det faktum at NSX er ansett som en av bilindustriens ti mest betydningsfulle biler, gjør at jeg er helt opphengt i NSX. Drømte om en i nesten 10 år, og fikk huka tak i en fra California, altså en Acura, da. Skal bli far om en måneds tid, og derfor ble NSX-T-en byttet ut til en noe mer familievennlig Lexus, men som dere sikkert forstår kunne jeg ikke gå vekk fra mye hk og moment!

Hva synes du om disse bidragene? Diskuter her!

Vi takker Frank og alle dere andre for flotte bidrag til konkurransen! Dessverre kan vi ikke ta med alle, men dere er hjertelig velkomne til å legge inn flere tegninger på forumet vårt!