brustadstorting_direkte_680
brustadstorting_direkte_680

Behandler mistillit mot Brustad

Mistillitsforslaget mot næringsministeren skal opp i Stortinget.

3. juni bestemte partiene Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre at de ville fremme et mistillitsforslag mot nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) for hennes håndtering av Aker-saken.

Her er Aker-sakens abc

Opposisjonen raser

Brustad får flengende kritikk fra opposisjonen for sin håndtering av Aker-saken. Det er ventet at også Venstre vil slutte seg til mistillitsforslaget når det blir behandlet torsdag.

Temperaturen i debatten ventes å bli høy, men Brustad vil ikke bli nødt til å trekke seg som følge av saken. Årsaken til det er at de rødgrønne har flertall på Stortinget. Statsminister Jens Stoltenberg har dessuten uttrykt tillit til Brustad.

Svekket

Mistillitsforslaget er likevel en kraftig ripe i lakken for næringsministeren.

- Hun blir kraftig svekket, og politisk refset fordi hun har gjort en for dårlig jobb. Hun er en av de svakeste statsrådene i regjeringen, og blir enda svakere etter dette, sa TV 2s politiske redaktør Stein Kåre Kristiansen da forslaget ble kjent.

- Har ikke Stortingets tillit

Carl I. Hagen (Frp) i kontroll- og konstitusjonskomiteen sier dette om bakgrunnen for forslaget:

- Brustad håndterte denne saken i det offentlige rom på en helt uakseptabel måte som har skapt store problemer for selskapet Aker Solutions og Aker Holding. Da er det naturlig å fremme et forslag om at hun ikke har Stortingets tillit til å fortsette som statsråd, sa Hagen til TV 2 Nyhetskanalen torsdag morgen.