Får Frp og Siv Jensen din stemme?
Får Frp og Siv Jensen din stemme?

Over 40 prosent for Frp i Østfold

I en internettmåling utført for Moss Avis og Fredriksstad Blad, får Frp 40,1 prosents oppslutning i Østfold.

Partiet går fram med 13,2 prosentpoeng sammenlignet med valget i 2005 på målingen, som er utført for de to avisene av SMI Østfold. Hadde dette vært valgresultatet, ville partiet fått én ekstra plass på Østfold-benken på Stortinget.

Sterkest tilbake går Ap, som ender på 26,2 prosent, en tilbakegang på 9,5 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet i 2005, skriver Moss Avis.

Står sterkt

Valgforsker Bernt Aardal ved Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, kan ikke huske en så høy oppslutning til noe parti siden Aps velmaktsdager. Selv om resultatet er oppsiktsvekkende høyt, avfeier han det heller ikke siden Østfold tradisjonelt er et sterkt Frp-fylke.

– Det så vi ved forrige valg. Det er mulig at partiet har fortsatt fremgangen. Men selv om det er foretatt en vekting av resultatene, synes 40,1 prosent å være urimelig høyt, sier Aardal, og regner med en normalisering fram til valget i september.

Nøktern Jensen

Heller ikke Frps leder Siv Jensen tar av over resultatet.

– En oppmuntring på vei inn mot ferien. Men det er 90 dager igjen til valget, og det er ingen grunn til å ta noen seier på forskudd, sier Jensen til Moss Avis. (©NTB)