I sin første tale etter valgsskredet, tok Irans president Mahmoud Ahmadinejad et kraftig oppgjør med de som mener fredagens valg ble avgjort av juks.

- I Iran, var dette valget fritt og ekte, sa Ahmadinejad ifølge nyhetsbyrået Ap.

- Valget vil gjøre styrke nasjonens makt og fremtid.

Nye opptøyer

En kilometer utenfor lokalet der Ahmadinejad holdt sin pressekonferanse, satt motstandere av Ahmadinejad fyr på søplekasser og gummidekk i protest mot valgresultatet. De beskylder myndighetene for valgfusk, og nekter å godta resultatet.

President Ahmadinejad avfeier beskyldningene som uinteressante.

- Noen trodde de skulle vinne, og ble sinte da de ikke gjorde det. Dette har ingen rettsmessig betydning. Det er som følelsene man har etter å ha tapt en fotballkamp, sier Ahmadinejad.

- Seiersmarginen er for stor til at noen skal kunne stille spørsmål ved valgresultatet, sier han videre.

- Psykologisk krigføring

Ahmadinejad beskyldte også utenlands media for å drive en psykologisk krigføring mot landet.

Les også: Støre: Urovekkende påstander om valgfusk

Flere arrestasjoner

Tallet på arresterte etter to dager med omfattende uroligheter ble søndag oppgitt til 170. Ti av de pågrepne regnes som hjernene bak opptøyene, og flere ledere bak uroen vil bli anholdt om kort tid, sa Teherans visepolitimester Ahmad Reza Radan til nyhetsbyrået IRNA.

Søndag kjørte politifolk på motorsykler inn i en gruppe demonstranter i hovedstaden Teheran, og minst en person - en kvinne - kom til skade. Politiet skjøt i lufta for å spre menneskemengden.

Norsk journalist tatt

Mediefolk som filmet opptrinnet ble arrestert, men løslatt etter kort tid. Aftenpostens reporter Jørgen Lohne var en av de som ble arrestert.

- Jeg sto og videofilmet da politiets spesialstyrker kom mot oss. De arresterte sjåføren min. Da jeg fulgte etter for å få ham løslatt, arresterte de også meg. Jeg ble påsatt håndjern, forteller Lohne til avisa.

(TV 2/NTB)