Kong Harald kommenterte opplysningene om ulovlig overvåking mot Kongehuset da han ankom «Kongen» på Oslo havn for delta i årets Færderseilas.  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Kong Harald kommenterte opplysningene om ulovlig overvåking mot Kongehuset da han ankom «Kongen» på Oslo havn for delta i årets Færderseilas. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Kongen: - Jeg vet ikke mer enn dere

Kong Harald vil avvente hva politiet kommer fram til i overvåkingsaken TV 2 avslørte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg vet ikke mer enn dere. Vi får se hva politiet kommer fram til, sier kongen til P4.

Mistenker ureglementær overvåkning

Det er Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST) som er ansvarlig for datasikkerheten ved Det kongelige hoff. De skal ikke kontrollere hva som er av trafikk på det kongelige kommunikasjonsnettet, men det er dette man nå mistenker at kan ha skjedd.

TV 2 har avslørte tirsdag at kripos har satt igang etterforskning av FOST for ulovlig overvåkning av Statsministerens kontor og departementene.

Kan ha lest epost

Saken på Slottet være annerledes. Her skal det være mistanke om overvåking av datasystemet, noe som kan ha gitt tilgang til e-post-systemet på Slottet. Det skal ha vært noen ved Slottet som slo alarm om saken tidligere i år.

Meldingen gikk ut på at det kunne se ut som om noen utenforstående hadde vært inne på det lukkede kommunikasjonssystemet Slottet benytter.

Kong Harald border «Kongen» fredag. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

(©TV2/NTB)