CAMPING---TIL-NETT (Foto: Jan Stage/NTB/Scanpix)
CAMPING---TIL-NETT (Foto: Jan Stage/NTB/Scanpix)

Camping er trendy

Stadig flere unge barnefamilier velger campingvogn eller bobil når de skal på ferie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er faktisk over 180 tusen mennesker som er på campingferie i løpet av et år, sier Christian Wangeberg, informasjonssjef i Norsk Caravan Club

I fjor registrerte NHO Reiseliv 8,6 millioner gjestedøgn på norske campingplasser. Det var en økning på 350.000 fra året før. Forhåndsbooking foran årets sommersesong tyder på at det kan bli ytterligere økning i år.

- Faktisk økte camping mest innenfor ferie og turisttrafikk i fjor sommer. Det skyldes nok at stadig flere campingplasser legger forholdene til rette for barnefamilier, men også utvikler spesielle tilbud for par og yngre voksne, sier Jan Henrik Larsen, avdelingssjef for camping i NHO Reiseliv, til NTB.

Harry

Utviklingen viser at campinglivet ikke bare tiltrekker seg folk med dårlig råd, slik myten feilaktig kan indikere. Det er slett ikke dekning for å si at «camping er Harry-ferie».

- Folk fra alle samfunnslag finner veien til campingplassen. Så har den da også blitt langt mer utbygget og velutstyrt enn tidligere, sier Larsen.

Trender

En av trendene vi ser på 2009-modellene er at det blir mer farger, kanskje særlig sølv, svart og champagne. Det er også tydelig at flere produsenter satser på trendy design og smarte løsninger for å tiltrekke seg et yngre publikum, sier presseansvarlig Eivind Bye i Caravanmessen.