Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg

Stoltenberg: – Pensjon blir aldri enkelt

Det er et demokratisk problem at det er nesten umulig å forstå reglene for pensjon, mener statsministeren.

Tirsdag talte statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til Norsk Pensjonistforbund i Bergen.

Statsministeren tok grundig for seg endringene i pensjonssystemet som er gjennomført de siste årene. Han fortalte at han selv for alvor ble klar over hvor kompliserte pensjonsreglene er da han var finansminister og foreldrene hans fikk brev om hvilken pensjon de skulle få.

Ønsket forenkling

– Brevene fra Statens Pensjonskasse var absolutt umulige å forstå, sa Stoltenberg. Han satte seg da som mål å bidra til et enklere pensjonssystem.

– Nå har vi fått et enklere og mer rettferdig system. Men det er dessverre lange overgangsordninger, sa Stoltenberg til landsmøtet.

– Vi politikere må gjøre det vi kan for å forenkle pensjonssystemet og informere om det. Men vi kan nok aldri si at pensjon blir enkelt, sier Stoltenberg til NTB.

Populært besøk

Statsministeren var en meget populær gjest på Pensjonistforbundets landsmøte i Bergen. Han ble mottatt med stående applaus da han roste forbundet for å ha bidratt til det han kalte et historisk løft av minstepensjonen ved årets trygdeoppgjør.

Pensjonistene jublet også da statsministeren fortalte at forbundet vil få én million kroner fra Den kulturelle spaserstokken for å utrede nye måter å formidle kultur på til eldre.

– Det var veldig god stemning her, og det er fordi vi har samarbeidet veldig godt med pensjonistforbundet, ikke minst om å heve minstepensjonen med mange tusen kroner og gjøre det til en fast ordning at mionstepensjonen skal være det som kaller to ganger grunnbeløpet, altså mye høyere enn det har vært noen gang før, sa Stoltenberg til TV 2 Nyhetene etter talen.

Se intervju med Stoltenberg:

320939

(©NTB/TV 2)