Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av seerne våre, Maria, spurte Bondevik om dette: -Jeg har atopisk eksem og er allergisk mot fisk. Kan jeg ta omega 3 fettsyre?

-Godt spørsmål, svarte Bondevik. -Mange er allergiske mot torsk, og forsøk gjort med denne type allergi har vist at SUNN24omega 3,6,9 (som inneholder ansjos og sel) kan tolereres. Prøv, se sunn24.no.

Benedicte fikk eksem tilbake i voksen alder

Ofte kan barn med atopisk eksem få tilbakefall i voksen alder. Med vitaminer og omlegging av kostholdet, kan man bli helt kvitt eksemen. -Som barn var jeg plaget av atopisk eksem, men det vokste jeg etterhvert av meg, forteller Benedicte Hammer.

-Det rare var at da jeg flyttet hjemmefra i 2005, så begynte jeg å få håndeksem igjen.

Hudlege Bjørn E. Bondevik svarte på nettprat. Les svarene nederst i artikkelen!

Forsøkte kortison og akupunktur

Benedicte Hammer tok kontakt med fastlegen og ble rådet til å smøre hendene med kortison, men det hjalp ikke. Eksemet begynte på en finger og etter hvert spredte eksemet seg til alle fingre og til håndleddet. Benedicte forsøkte akupunktur men heller ikke dette hjalp noe særlig.

Kosthold

Søsteren til Benedicte jobber som sykepleier, hun hadde hørt om Dr. Bjørn E. Bondeviks praksis. Benedicte fikk time og ble utredet. Det ble tatt blodprøve for å kartlegge hvilke vitaminer hun manglet. Hun fikk beskjed om å nøye skrive ned hva hun inntok av mat og drikke i løpet av en to ukers periode, og ta med rapport til neste konsultasjon hos Dr. Bondevik.

Manglet B- og D-vitaminer

Blodprøver viste at Benedicte manglet fettsyrer og B- og D-vitaminer. Hun begynte med tilskudd av vitaminer og fettsyrer, og ble rådet til å kutte sukker og karbohydrater, unngå lettprodukter og spise mer grønnsaker og fisk.

Gode resultater

Benedicte har blitt helt fin etter at hun la om kostholdet og tok de kosttilskudd som ble anbefalt. Hun har heller ikke tørr hud i ansiktet og skal forsøke seg i sommersolen igjen. Ifølge dr. Bjørn E. Bondevik kan man forebygge huden før soling for å unngå solbrenthet og solskader som brune flekker. Hvordan vi kan gjøre dette skal vi få gode råd om i morgen.