EKTE PRINSESSE: Märtha Louise viser sitt sanne jeg i kveldens dokumentar «Eventyrprinsessen» på TV 2.
EKTE PRINSESSE: Märtha Louise viser sitt sanne jeg i kveldens dokumentar «Eventyrprinsessen» på TV 2.

Gjensyn med heftig omtalt dokumentar

I to år fulgte Monica Øien prinsesse Märtha Louise og hennes engasjement for eventyr.

Hva handler eventyrene om? Hvor kommer de fra? Hva vil de fortelle oss? Og hvilke likheter finnes i eventyrene på kryss av landegrensene. Som profesjonell forteller har prinsessen gjennom flere år reist rundt og fortalt eventyr.

I dokumentaren «Eventyrprinsessen» har Monica Øien fulgt prinsessen gjennom de to siste årene hvor fokuset har vært knyttet til hennes eventyrengasjement. Monica og tv-teamet har fulgt henne på reise til Madagaskar i regi av Unicef, hvor målsettingen er å skaffe midler til barns lese- og skriveopplæring. Teamet var også med på fortellerstunder i Norge, og har fulgt hennes engasjement knyttet til utgivelsen av bokverket «Eventyr fra jordens hjerte».

– Dokumentaren blir et portrett av meg og mitt forhold til eventyr. Videre forsøker jeg å kunne gi et svar på hvorfor eventyrene er så viktige for meg at jeg bruker fire år av mitt liv for å få realisert drømmen om et verdensomspennende eventyrverk med de medganger og motganger det fører med seg, sier prinsesse Märtha Louise

Dokumentaren er først og fremst et varmt møte med en engasjert, sterk og moderne kvinne som deler av sine visjoner og tanker rundt eventyrenes rolle og betydning for mennesker i dag.

Se «Eventyrprinsessen» på TV 2 lørdag kl. 20.00.

Se også:

«Bordertown» på TV 2 kl. 21.40.

«Jack Osbourne» på TV 2 Zebra kl. 18.30.