DØD: Osama bin Laden: 1954   2011. (Foto:  /AFP)
DØD: Osama bin Laden: 1954 2011. (Foto: /AFP)

Osama bin Laden ber USA være forberedt på hevn

Obama følger i fotsporene til Bush, mener Osama bin Laden.

Lydopptaket fra Osama bin Laden ble kringkastet på al Jazeera samtidig som USAs president Barack Obama ankom Saudi-Arabia på statsbesøk.

- Obama og hans administrasjon har sådd frø som vil vokse til hat og hevn mot Amerika, sier terrorlederen Osama bin Laden i opptaket som ble sendt onsdag på den arabiske tvkanalen.

Saudi-Arabias kong Abdullah bin Abdul Aziz al-Saud og Barack Obama under velkomstseremonien i Riyadh onsdag. (Foto: Mandel Ngan)
Saudi-Arabias kong Abdullah bin Abdul Aziz al-Saud og Barack Obama under velkomstseremonien i Riyadh onsdag. (Foto: Mandel Ngan)
I opptaket fra bin Laden advares amerikanere om å være forberedt på konsekvensene av landets utenrikspolitikk.

- La det amerikanske folket være forberedt på å høste hva lederne i Det hvite hus har sådd, i årene og tiårene framover, sier bin Laden i opptaket.

Angriper Taliban-offensiv

Bin Laden mener USAs press mot Pakistan har ført til at Pakistan har utført «drap, kamper, bombing og ødeleggelse» og jaget en million militante muslimer på flukt fra de nordvestlige delene av landet.

Osamas trusler kommer dagen etter at al-Qaidas nestleder, egypteren Ayman al-Zawahiri, anklaget den amerikanske presidenten for å stå bak den militære offensiven mot Taliban i Swat-dalen nordvest i Pakistan.

Ayman al-Zawahiri kritiserte også Obamas bebudede besøk i Egypts hovedstad Kairo torsdag.

- Egyptiske muslimer bør ikke finne seg i at Obama besøker Kairo, sa Zawahiri i en uttalelse på en islamistisk nettside.