11 år gamle Alexander Bjorøy er blant de savnede etter at et  Air France-fly med 228 personer ombord styrtet natt til 1. juni. (Foto:  Scanpix/SWNS)
11 år gamle Alexander Bjorøy er blant de savnede etter at et Air France-fly med 228 personer ombord styrtet natt til 1. juni. (Foto: Scanpix/SWNS)

- Vi er i dyp sorg

Foreldrene til norsk-britiske Alexander Bjorøy (11) vinket farvel til gutten på flyplassen i Rio søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Bjorøy hadde vært på ferie i Brasil hos sin norske far og britiske mor. Da den fatale flyulykken skjedde var han på vei til Paris for å besøke noen slektninger, før han skulle tilbake til skolen i den britiske byen Bristol.

- Stor sorg

- Det er med stor sorg vi bekrefter at vår sønn Alexander, som snart skulle fylle 12 år, var blant passasjerene om bord på Air France sin rute 447 fra Rio de Janeiro til Paris søndag 1. juni, skriver foreldrene Robin og Jane i en pressemelding.

Les også: Norsk 11-åring savnet etter Air France-ulykken

Foreldrene til Alexander Bjorøy flyttet til Brasil i januar, men ønsket at Alexander skulle gå på skole i England, skriver BBC. Søndag vinket de farvel til ham på flyplassen i Brasil.

Flagget vaiet på halv stang på den britiske internatskolen der den norske elleveåringen var elev. (Foto: Clifton College)
- Vi er naturligvis veldig opprørte over tapet av vår sønn under så tragiske omstendigheter. Våre tanker er også med familiene og vennene til alle som var om bord i flyet, står det videre i pressemeldingen gjengitt av BBC.

Les også: Alexanders besteforeldre: - Vi har ikke gitt opp håpet

Alexander var elev ved internatskolen Clifton College Preparatory School i byen Bristol. Rektor ved skolen, John Milne, beskriver ham som en flittig og godt likt elev.

Alexander Bjorøy er en av fire nordmenn som er blant de 228 menneskene som er savnet etter at flyet fra Air France styrtet i Atlanterhavet i morgentimene mandag.

Dersom ingen overlevende blir funnet er det den verste sivile luftfartskatastrofen siden november 2001, da et amerikansk rutefly styrtet i Queens i New York da 265 mennesker omkom.

Fortsatt en gåte

På Havarikommisjonens pressekonferanse onsdag kom det fram at det fortsatt er en gåte hvorfor Airbus-maskinen styrtet. Havariinspektør Paul-Louis Arlanian sa også at han ikke er optimistisk med tanke på å finne den svarte boksen, flyets ferdskriver, som kan forklare hva som er årsaken til flyulykken.

Les også: - Air France-flyet hadde ingen problemer før avgang