Marianne Solberg Behn
Marianne Solberg Behn

Marianne Behn om massasje for sjelen

-Stivnet gråt skaper muskelsmerter, sier Ari Behns mor. Torsdag var hun hos oss for å fortelle om Rosenmetoden.

Helt fra barneårene lagrer vi følelser som vi ikke har fått gitt uttrykk for og som vi har holdt tilbake. Lagrer man alle disse følelsene kan de til slutt bli til stort besvær. For selv om kroppen er klok og kan være en god hjelper i mange situasjoner så er det grenser for hvor mye lagerplass vi har!

-Stivnet gråt skaper muskelsmerter, sier Marianne Solberg Behn.

rosen (Foto: Knut Falch)
rosen (Foto: Knut Falch)

Rosenmetoden

Takket være Marianne Solberg Behn og Prinsesse Märtha Louise, er Rosenmetoden blitt kjent i Norge. Sist helg fikk Marianne igjen møte sitt store forbilde og grunnleggeren av Rosenmetoden, Marion Rosen.

Marion Rosen

Den 95 år gamle grunnleggeren er født i Tyskland i 1914. Som ung studerte hun massasje og avspennings- og pusteteknikker. I nært samarbeid med en psykoanalytiker erfarte de at behandlingstiden ble dramatisk forkortet ved berøring. Senere utdannet hun seg til fysioterapeut og har utviklet Rosenmetoden gjennom mange års privat praksis.

-Rosenmetoden handler om en forvandling fra den du tror du er til den du virkelig er, sier Marion Rosen. Fremdeles reiser hun rundt i verden og holder foredrag!

Avspenning og bevisstgjøring

Berøring er Rosenmetodens verktøy. Dyp berøring og ord benyttes for å vekke klientens undring, oppmerksomhet og tilstedeværelse i egen kropp. Men sine hender og sitt nærvær lytter terapeuten til kroppen og dens signaler. Ved berøring av stive punkter på kroppen og prat om livet, føler klienten en lettelse. Pusten blir lettere og stivheten slipper tak. Sirkulasjonen bedres og avslappende hormoner frigjøres.

-Dette er egentlig eldgammel visdom. Det er derfor det faller oss naturlig å stryke et gråtende barn for eksempel, sier Marianne Solberg Behn.