Det savnede Air France-flyet i et arkivbilde fra 30. januar 2009 på Charles de Gaulle-flyplassen.  (Foto: JEREMY MELLOUL/AFP)
Det savnede Air France-flyet i et arkivbilde fra 30. januar 2009 på Charles de Gaulle-flyplassen. (Foto: JEREMY MELLOUL/AFP)

Norsk 11-åring savnet etter Air France-ulykken

Hadde besøkt sin norske familie i Rio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gutten var på vei tilbake til Storbritannia der han går på internatskolen Clifton College Preparatory School i byen Bristol.

Minst en av foreldrene hans er norske, og han ble født i Australia i 1997. Han skal imidlertid ha brukt sitt britiske pass på turen. Han reiste ikke sammen med sine foreldre.

UD bekrefter

Utenriksdepartementet bekrefter at gutten har norsk statsborgersskap.

- Jeg kan bekrefte at et 11 år gammelt barn som sto oppført som britisk statborger også er norsk statsborger. Totalt er da 4 norske statsborgere savnet etter flykatastrofen, sier informasjonssjef Trond Viken.

Han bekrefter at UD har hatt kontakt med de pårørende, og bidrar med pratiske ting og informasjon. Det er planlagt en minnehøytidelighet i Notre Dame katedraøen i Paris i morgen, og Air France har tilbudt reise og opphold til Paris for de som ønsker det.

- Vi holder oss løpende informert, både her hjemme og på generalkonsulatet i Rio og ambassaden i Paris, og holder tett kontakt med de pårørende, sier Viken.

Godt likt

Rektor ved skolen, John Milne, beskriver han som en flittig og godt likt elev.

- Han startet på skolen i januar i år, og var en godt likt og respektert elev som vil bli dypt savnet av sine medelever og skolens ansatte. Våre tanker går til familien i Brasil, sier Milne i en pressemelding.

Krisemøte på skolen

På internatskolen i Bristol var det i dag en samling der elevene og foreldre ble informert om den savnede medeleven.

- Barna har fått all mulig støtte fra skolen. De ansatte er meget profesjonelle og omsorgsfulle, sier en av foreldrene ved skolen, Allison Streatfild James.

Hun forteller om et skolemiljø der barna lever tett, og har et godt forhold til hverandre. Skolen har elever fra hele verden, og mange av foreldrene sender selv ungene sine på fly alene for å komme seg til Bristol.

Dagens dårlige nyhet var nødvendig å fortelle om så snart som mulig.

- Barn er smarte, så det beste er å fortelle nyheten med en gang. Deretter gir man dem all støtte de trenger i etterkant, sier Streatflid James som fortalte at hun selv reagerte med skrekk da hun fikk nyheten.

- Heldigvis er ikke slike nyheter noe barn i dette landet opplever til vanlig.

Svensker bosatt i Norge også savnet

Svenske Laura Rahal (27), er også savnet etter ulykken. Hun har de siste tre årene vært bosatt i Oslo, og arbeidet for Hamworthy AS som sivilingeniør.

- Vi er forvilet, sier faren hennes Youssef Rahal til Aftonbladet.

Også svenske Christine Badre Schnabl (34), og hennes fem år gamle sønn, er savnet etter Airbus 330-200 flyet forsvant. Christine jobbet for Innovasjon Norge, og var ansatt på kontoret i Rio de Janeiro.

Hun hadde ansvaret for kundekontakten med norske kunder i Brasil.

- Nå tenker vi bare på hennes familie, sier Kjetil Svorkmo Bergmann, informasjonsdirektør hos Innovasjon Norge til Aftonbladet.

Islending savnet

Også en tredje mann bosatt i Hordaland er savnet etter flyulykken. Den islandske statsborgeren Helge Gustafsson var ansatt ved FMC Technologies på Ågotnes ved Bergen.

44-åringen var født og oppvokst på Askøy, med islandsk far.

- Det er ikke enkelt, dette. Vi vet heller ingenting ennå, annet enn at de er savnet, sier Einar Gustafsson, bror til den savnede til bt.no.