Det savnede Air France flyet i et arkivbilde fra 30. januar 2009 på Charles de Gaulle flyplassen. (Foto: JEREMY MELLOUL/AFP)
Det savnede Air France flyet i et arkivbilde fra 30. januar 2009 på Charles de Gaulle flyplassen. (Foto: JEREMY MELLOUL/AFP)

Livvest, vrakrester og drivstoff bekreftet funnet

Flyvåpenet fant olje, vrakrester og en livvest utenfor øygruppen Fernando de Noronha.

Det brasilianske flyvåpenet har funnet drivstoff, vrakrester og en livvest om lag 650 kilometer fra en øygruppe nær Sao Pedro og Sao Paulo-øyene.

Flere piloter som har vært i rutetrafikk over det antatte havariområdet bekrefter tirsdag kveld luftforsvarets funn, og sier ifølge avisen Folha deSao Paulo at det flyter en rekke vrakrester i vannet.

Oberst Jorge Amaral sier flyvåpenet har gjort funn av flere
  vrakrester.
Oberst Jorge Amaral sier flyvåpenet har gjort funn av flere vrakrester.
En talsmann for luftforsvaret bekrefter at et flysete er oppdaget flytende i Atlanterhavet. Funnene av drivstoff og vrakrester er gjort om lag 60 kilometer fra hverandre, melder tvkanalen Globo.

Oberst Jorge Amaral fortalte ifølge Bloomberg om funnene til flere journalister i byen Brasilia tirsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Norsk 11-åring savnet etter Air France-ulykken

Vrakrestene ble funnet et stykke utenfor ruten det savnede passasjerflyet fra Air France fulgte, noe som kan tyde på at flyet kan ha forsøkt å vende om, fortalte obersten. Vrakrestene er oppdaget om lag 80 kilometer øst for flyruten til Airbus-flyet.

Flere gjenstander ble oppdaget

Radioamatøren Andre Sampaio fanget opp og spilte inn radiosamtalen
  der piloter på et Herculesfly og et P90 radarfly tirsdag fortalte om
  vrakfunnet. (Foto: Marcelo Jorge Loureiro)
Radioamatøren Andre Sampaio fanget opp og spilte inn radiosamtalen der piloter på et Herculesfly og et P90 radarfly tirsdag fortalte om vrakfunnet. (Foto: Marcelo Jorge Loureiro)
Men Amaral sa til de fremmøtte journalistene at det ennå ikke kan bekreftes at vrakrestene stammer fra det savnede flyet. Obersten sa at søket etter flere gjenstander fortsetter.

- Søket fortsetter fordi funnet er veldig lite i forhold til størrelsen på flyet, opplyste obersten som la til at gjenstander som for eksempel har flyets serienummer på seg, vil kunne bevise at det er det savnede Air France-flyet som er funnet.

Det var et Hercules-fly som ifølge den brasilianske tvkanalen Globo registrerte funn av et flysete, en livvest, en bøye, en tønne, flere lyse gjenstander, olje og flydrivstoff.

Mannskapet på et brasiliansk radarfly venter på at drivstofftankene
  fylles på Fernando de Noronha-basen. (Foto: Marcelo Jorge Loureiro)
Mannskapet på et brasiliansk radarfly venter på at drivstofftankene fylles på Fernando de Noronha-basen. (Foto: Marcelo Jorge Loureiro)
Et flysete ble oppdaget flytende i vannet om lag 650 kilometer nordøst øygruppen Fernando de Noronha, og tirsdag ettermiddag kom de første meldingene om at det var sett små flak med drivstoff flytende i området der leteaksjonen pågår.

- Funn av metall og olje

Den brasilianske nettavisen Folha Online var blant de første som tirsdag meldte at luftforsvaret bekreftet funn av metallrester og olje i leteområdet. Ifølge Folha vil brasilianske myndigheter ikke kunne gi en fullstendig bekreftelse på at vraket er funnet før onsdag. Da ankommer skip fra marinen området der vrakfunnene er gjort.

Tre handelsskip, to nederlandske og ett fransk, ankom tirsdag kveld funnstedet.

Minst fire fly befant seg i leteområdet tirsdag ettermiddag. Ingen signaler fra de svarte boksene er hittil fanget opp.

LES OGSÅ: - Så brann i havet der flyet styrtet

Talsmannen Jorge Amaral i det brasilianske luftforsvaret sier i et intervju med en australsk tv-kanal at de under leteaksjonen må regne med at havstrømmer gjør det vanskelig å finne de svarte boksene fra det savnede passasjerflyet.

LES OGSÅ: Familie fryktet ulykker - reiste med forskjellige fly