UTMATTET: Både Susan Boyle og Alexander Rybak har fått massiv pressedekning den siste tiden.
UTMATTET: Både Susan Boyle og Alexander Rybak har fått massiv pressedekning den siste tiden.

BBC sammenligner Boyle og Rybak

- Både Alexander Rybak og Susan Boyle har vært utmattet, sier pr-rådgiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag tapte Susan Boyle finalen i den britiske talentkonkurransen «Britains Got Talent». Søndag ble hun lagt inn på psykiatrisk klinikk i London på grunn av utmattelse. Nå vender britiske medier blikket mot Norge - og Aleksander Rybak.

Les mer: Innlagt Talent-Susan får støtte av statsministeren

Kollapset etter press

Ifølge Google har Susan Boyle blitt omtalt over 90 ganger i norske medier de siste 48 timene, og saken har også fått enorm global mediedekning og medieinteresse. Videoklippet der hun synger «I Dreamed a Dream» fra Les Misérables er så langt blitt sett av 100 millioner mennesker på YouTube. Etter andreplassen i talentkonkurransen kunne The Sun melde at hun ble innlagt på grunn av et massivt press.

Nå vender britiske medier blikket mot Norge, og sammenligninger Susan Boyle og vår egen vinner av Melodi Grand Prix, Alexander Rybak, ifølge Kampanje.

Rådfører seg med norsk pr-rådgiver

BBC har spurt den norske pr-rådgiveren Øystein Bonvik i PR-Operatørene om Alexander Rybak har hatt problemer med å håndtere sin berømmelse.

- Lite grann, tror jeg, men han har vært mer utmattet av alle opptredene i etterkant. Både Alexander Rybak og Susan Boyle har vært utmattet, men Rybak har ikke hatt den samme globale mediedekningen som Boyle har hatt og da særlig med tanke på den oppmerksomheten Boyle har fått i USA. Jeg tror heller ikke mediedekningen i Storbritannia kan sammenlignes med den i Norge, sier Bonvik til BBC Scotland.

Få de siste kjendisnyhetene på mobil: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge »