Partileder Siv Jensen snakket engasjert om likelønn på partiets landsmøte på Gardermoen.  (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
Partileder Siv Jensen snakket engasjert om likelønn på partiets landsmøte på Gardermoen. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Sykepleierforbundet advarer mot å stemme på Frp

Partiet nevner ikke likelønn med et ord i partiprogrammet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Partileder Siv Jensen gjorde likelønn til en av hovedsakene i sin tale til landsmøtet for to uker siden. I partiprogrammet nevner likevel ikke partiet ordet likelønn.

- Forplikter seg ikke

Sykepleierforbundet advarer nå medlemmene mot å stemme på et parti som ikke forplikter seg til å jobbe for likelønn.

– For oss er det ganske klar tale. Det viser at man ikke er villig til å gå hele veien, man er ikke villig til å sette det ned i et partiprogram og forplikte seg til det, sier leder Lisbeth Normann i Sykepleierforbundet til NRK.

Mye utelatt i programmet

Siv Jensen åpnet talen for to uker siden med blant annet å fortelle om oldemoren Betzy Kjelsberg, en av pionerene innen kvinnefrigjøringen i Norge. Talen var bygget opp rundt enkeltskjebner og hverdagshelter – alle kvinner.

Frp-formannen forsvarer seg med at det er mye som ikke står i partiprogrammet, som likevel er partiets politikk. Hun sier hun har lagt inn forslag på Stortinget om et lønnsløft for de kvinnedominerte lavlønnsyrkene i offentlig sektor, men at «de andre partiene som prater varmt om likelønn, har tenkt å stemme det ned» (©NTB).