Dette er flyet som har forsvunnet over Atlanterhavet på vei fra Rio de Janeiro til Paris.  (Foto: Nyhetsbyrået AP )
Dette er flyet som har forsvunnet over Atlanterhavet på vei fra Rio de Janeiro til Paris. (Foto: Nyhetsbyrået AP )

Kristian (37) var om bord i ulykkesflyet Air France

StatoilHydro savner tre av sine ansatte i flyulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre StatoilHydro-ansatte Marcela Pellizon (29), Gustavo Peretti (30) og Kristian Berg Andersen (37), var om bord på Air France-flyet som er savnet, melder StatoilHydro mandag kveld.

De tre ansatte som er bekreftet savnet jobber ved StatoilHydros kontor i Rio de Janeiro.

Berg Andersen er norsk statsborger, mens Pellizon og Peretti er brasilianske statsborgere. Også en slektning av en StatoilHydro-ansatt ved kontoret i Rio de Janeiro var om bord på ulykkesflyet.

- Vi har varslet foreldrene og broren til Kristian Berg Andersen her i Norge, og familiens hans i Brasil blir tatt hånd om av StatoilHydro, forteller krimvakta i Oslo til tv2nyhetene.no.

Berg Andersen var bosatt med kone og to små barn i Rio.

Pellizon, Peretti og Berg Andersen på vei til Norge da flyet forsvant et sted over Atlanterhavet. Trolig har flyet styrtet.

Skulle på forretningsreise

Informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad i StatoilHydro sørger over de ansatte som kan ha omkommet i ulykken.

- Det er med stor sorg at vi mottok beskjed om at tre av våre ansatte var om bord i flyet. En er norsk statsborger og to brasilianske. De skulle på forretningsreise til Norge, sier Aanestad til TV 2 Nyhetene.

- Forferdelig budskap

Sjokkbeskjeden har gått sterkt inn på de ansatte i StatoilHydro.

- Det er selvfølgelig et forferdelig budskap på få. Det går veldig sterkt inn på oss. Vi gjør nå vårt ytterste for å støtte de pårørende og kollegiet i Rio de Janeiro. Men først og fremst går våre tanker til de pårørende som er rammet av denne tragedien, sier Aanestad.

StatoilHydro har per i dag 110 ansatte i den brasilianske byen. De driver med letevirksomhet og utbygging av et offshorefelt utenfor Brasil.

Det norske oljeselskapet har mobilisert beredskap både i Norge og Brasil for å ta hånd om sine ansatte som er berørte.

Kortslutning

Den franske flyet lettet fra Galeao International Airport i Rio de Janeiro ved midnatt søndag. Etter tre og en halv time forsvant flyet fra radaren. Like før hadde en automatisk varsler sendt signal om en kortslutning i flyet.

Passasjerflyet, med 228 mennesker om bord, hadde da nettopp flydd gjennom en kraftig storm og opplevde sterk turbulens.

En leteaksjon ble igangsatt, men det blir raskt klart at flyselskapet ikke tror at det savnede flyet vil bli funnet igjen uskadd.

De tre savnede nordmennene er menn på henholdsvis 35, 37 og 58 år. To av disse er fra Hordaland, mens den siste er fra Oslo.