Under en sikkerhetskonferanse arrangert for å behandle Nord-Koreas tydelige opprustning, sa USAs forsvarssjef, Robert Gates, at selv om den diplomatiske vei er å foretrekke, bør en vurdere andre tiltak dersom dette ikke fungerer.

LES OGSÅ: Vil ikke la Nord-Korea ruste opp

- Vil se på andre alternativer

- Sekslandssamtaler er den foretrukne diplomatiske vei, men tatt i betraktning at disse så langt ikke har gitt ønsket resultat, gjorde Gates det klart at vi kan bli nødt til å se på andre alternativer, for å bedre vår sikkerhet, sa pressesekretær i Pentagon, Geoff Morrell, til Reuters.

Sekslandssamtalene referer til samtalene mellom Nord- og Sør-Korea, Kina, Russland, Japan og USA om nedrustning av Nord-Korea.

LES OGSÅ: Nord-Korea truer med angrep på Sør-Korea

To mulige veier videre

En representant for den japanske regjering, fortalte søndag til reportere at det slik de ser det finnes to veier en kan ta.

- Den første er diplomati, gjennom å fortsette sekslandssamtalene, eller gjennom FN. Alternativ nummer to for Japan, Sør-Korea og USA er å styrke vårt anti-atomvåpen forsvar. Helt konkret vil dette kunne bety et rakett- og andre preventive fremstøt mot Nord-Korea, sa forsvarsminister Yasukazu Hamada, ifølge Reuters.