kollasj
kollasj

Rockeband anklager innvandrerpolitiker for dokumentfalsk

Arbeids- og inkluderingsdepartementet har startet gransking.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av Norges fremste innvandrerpolitikere, Aamir Sheikh fra Høyre, blir beskyldt for dokumentforfalskning av ett av Asias største rockeband. Nå granskes saken av norske myndigheter.

Støttekonsert for jordskjelvofre

8. oktober 2005 ble Pakistan rammet av et jordskjelv. Nesten 80.000 mennesker mistet livet og mer enn tre millioner ble husløse. En av Høyres mest profilerte innvandrerpolitikere i Norge, Aamir Sheikh, ønsket å hjelpe ofrene etter jordskjelvet.

Bystyrepolitikeren fra Oslo fikk 250.000 kroner av regjeringen for å holde en støttekonsert. Den 14 oktober 2005 fikk han tilsagnsbrevet, underskrevet av en daværende statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet.

5. november 2005 ble arrangementet avholdt i Oslo Konserthus med en rekke prominente gjester, deriblant Kongen som æresgjest.

95.000 kroner i honorar

Ifølge regnskapet som Aamir Sheikh sendte til departementet stilte norske artister som Hanne Krogh og Jan Werner Danielsen opp gratis for arrangementet. Men ifølge Sheikh skal frontfiguren i ett av Asias største rockeband, Junoon, ha mottatt 95.000 kroner i honorar.

- Disse pengene ville han ha cash kontant før han skulle opptre i Oslo konserthus. Det husker jeg temmelig godt, sier Sheikh til TV2.

Junoon har solgt nærmere 30 millioner plater på verdensbasis og bandets frontfigur, Salman Ahmed, er goodwill-ambassadør for FN.

- Ren løgn

Mannen som spilte gratis under Nobelkonserten i 2007, og som er venn av Morten Harket, mener det er ren løgn at han fikk betaling for jordskjelvkonserten.

Da TV2 spurte om han fikk 95.000 kroner i honorar etter en jordskjelvskonsert var svaret følgende:

- Dette jordskjelvet betyr noe spesielt for meg. Min tante og hennes datter døde i jordskjelvet. Det er vondt for meg å tenke på det som skjedde, men det smerter meg mer at noen beskylder meg for at jeg skulle tjene penger på en tragedie, sier Salman Ahmed.

TV 2s korrespondent i USA møtte artisten i New York hvor han underviser i musikkfag.

Signert kontrakt

Ifølge Aamir Sheikh er en kontrakt, som er skrevet på norsk, beviset på at den pakistanske artisten fikk 95.000 kroner i kontanter.

Dette avviser den pakistanske artisten, og han mener kontrakten er forfalsket.

- Jeg kan ikke norsk. Signaturen på denne kontrakten er tydelig forfalsket, sier Ahmed.

Men høyrepolitiker Sheikh er like sikker i sin sak og slår hardt tilbake:

- Han vet temmelig godt at det er han selv som har mottatt disse pengene, og at det er han selv som har signert, svarer Sheikh.

For å bevise sin uskyld signerer Salman Ahmed velvillig på et papir for å sammenligne med underskriften på kontrakten.

- Noen har forsøkt å etterligne underskriften min, men jeg lager aldri disse strekene under navnet mitt, sier Ahmed.

Også dette blir blankt avvist av Aamir Sheikh.

- Jeg telte selv pengene og utleverte de til ham backstage etter sceneprøvene i Oslo Konserthus. Han telte også pengene og undertegnet kontrakten, sier Sheikh.

Blir gransket

TV 2 konfronterte i dag Arbeids- og inkluderingsdepartementet med påstandene om dokumentforfalskning. De vil nå forsøke å finne ut hvem som snakker sant.

- Vi er nå i ferd med å ta opp saken og gå gjennom den. Dette er en sak som ligger noen år tilbake i tid, så vi må gå gjennom den på nytt nå, sier ekspedisjonssjef i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Barbro Bakken.

- Hva kan konsekvensen bli dersom det viser seg at underskriften er forfalsket?

- Det er alvorlig å begå dokumentforfalskning, men vi skal nå gjennom saken. Det er der den står nå, sier Bakken.