Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell og resten av regjeringen  går inn for å likebehandle private og kommunale barnehager. (Foto: Poppe,  Cornelius, © LOCH)
Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell og resten av regjeringen går inn for å likebehandle private og kommunale barnehager. (Foto: Poppe, Cornelius, © LOCH)

Likebehandler private og kommunale barnehager

Regjeringspartiene snur. De vil likevel behandle private og kommunale barnehager likt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det betyr at regjeringen vil lovfeste at private barnehager skal behandles likt med kommunale når det gjelder økonomisk støtte fra det offentlige.

De vil finansiere dette gjennom en opptrappingsplan på inntil 5 år og vil følge det opp i budsjettet for 2010.

Fornøyd statsråd

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell skriver i bloggen sin at han er veldig fornøyd med at de nå har fått en løsning i denne viktige saken.

I ministerens blogg står det: "Eg er glad for å fortelje at vi no vil skrive likeverdig behandling inn i lovframlegget og at vi presenterer ein plan for å finansiere det."

- Utrolig gledelig

For en uke siden aksjonerte 2000 private barnehager over hele landet mot regjeringens forslag til finansiering av barnehagene.

De holdt stengt halve dagen og cirka 90.000 barn måtte hentes i barnehagen klokken 12.

Les også: 2000 private barnehager stenger dørene

Nå kan Private Barnehagers Landsforbund (PBL) juble.

- Endelig lovfestet

- Vi er glade for at likebehandlingen blir lovfestet, sier Arild Olsen, administrerende direktør i PBL.

OSLO 20090519: Arild Olsen, administrerende direktør i Private barnehagers landsforbund, i Ragnas hage i Oslo tirsdag. Over 2.000 private barnehager stengte dørene klokka 12 i protest mot regjeringens forslag til nytt finansieringssystem for barnehagene. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
- Tror du dette er en direkte konsekvens av aksjonen forrige uke?

- Ja, det tror jeg. Da fikk vi vist hvor mange barn og foreldre dette gjelder, og hvor mange som støttet kravet vårt. Det var barnehager som ikke er medlem hos oss, som valgte å stenge, og foreldre viste sin støtte til aksjonen ved å hente barna sine tidlig selv om barnehagen deres var åpen.