Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

David Irvings besøk i Norge har ført med seg voldsomme bruduljer. Rasende demonstranter møtte tirsdag fram utenfor TV 2- huset da den kontroversielle historikeren gjestet TV-kanalen.

I et eksklusivt intervju med Tabloid kommer det tydelig fram hvorfor Irving provoserer så mange. Han går langt i å frikjenne Adolf Hitler for holocaust, i den forstand at han mener Hitler ikke var klar over hva som foregikk i hans navn.

Norge får gjennomgå

Hva Norge under andre verdenskrig angår, levnes motstandskampen liten ære i David Irvings historiesyn:

- Akkurat som franskmennene liker å tenke på seg selv som en stor motstandsnasjon, men som tyske dokumenter viser at var en helt ubetydelig innsats, akkurat slik var det med Norge også, sier Irving.

- Tyske dokumenter viser at nordmenn var et fredselskende folk, som var glade straks fiendtlighetene var over i 1940, og deretter gjennomlevde en fredelig krig helt fram til 1945. Og dere var helt fornøyde med å ha tyskerne her. Nordmenn samarbeidet med tyskerne i stort omfang, påsto David Irving i kveldens Tabloid.

Se hva David Irving mener om Norge under andre verdenskrig

Operasjon Freshman

David Irving hevder han baserer sin forskning på dekodere dokumenter, altså tyske dokumenter, slik de er dekodet av britiske eksperter.

- Slik jeg leser disse dokumentene avslører de at to glidefly med britiske kommandosoldater kom til Rjukan 19 november 1942. Det ene glideflyet styrtet, det andre forsvant. Fra det flyet som klarte å lande, ble 20 kommandosoldater arrestert av det norske politiet. Politiet ga britene til tyskerne, og tyskerne henrettet alle sammen, påstår Irving i kveldens Tabloid.

Hendelsen Irving her sikter til er «Operasjon Freshman», som er et kjent mislykket forsøk på sabotere tungtvannsanlegget på Vemork. Det er allment kjent at alle de britiske soldatene som overlevde flystyrten ble drept av tyskerne. Men David Irvings påstand om at norsk politi var innblandet, er udokumentert.