Stjernekokk Sonja Lee drev flere suksessrike restauranter i inn- og utland, og hun startet opp restauranten Magma i Oslo. Men for to år siden nærmest «ramlet» hun og mannen Laurent Surville over et gammelt strandhotell ytterst i Oslofjorden. De ble betatt og fikk tak i eieren. Etter 10 minutters forhandling kjøpte de stedet, usett!

Da hadde det gamle Hurum Strandhotell stått brakk i 12 år og var nesten falleferdig.

villa malla (Foto: Erik Manshaus/TV 2)

Et åpent rom for alle

- Dette er ikke er en restaurant eller spisested, sier Sonja Lee. - Vi ønsker at dette skal være et sted for allmennheten, et åpent rom for alle. Her kan man spille Ludo, bade eller slappe av uten noen form for kjøpepress.

Etter overtakelsen for to år siden har tusenvis av arbeidstimer blitt lagt ned i oppussing av det tidligere strandhotellet. Sonja og Laurent har vært byggeledere, sjauere, idémakere og inspiratorer. Målet var å skape noe unikt, et helt eget konsept.

palmer (Foto: Erik Manshaus / TV 2)

Sonja Lee er opptatt av detaljer, både inne og ute. På uteveggene er det nettopp montert værfaste malerier laget med blant annet fyrlyktmaling. I fjor kom en ny gjestebrygge på plass og ny sand skal fylles på stranden. Til og med egne palmer finnes på Villa Malla.

Angrer ikke

- Det er fantastisk å være i en skapelseprosess. Å angre, nei, det har jeg ikke tid til, ler Lee.

Lager mat med Wenche

Det blir også matlaging fra Villa Malla. Wenche Andersen og Sonja Lee grillet entrecote, kylling og grønnsaker.
Se resultatet her!

gronnsaker (Foto: Erik Manshaus / TV 2)