Haakon Lie ble 103 år gammel. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Haakon Lie ble 103 år gammel. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Partisekretæren: - Den siste pioneren er borte

Haakon Lie var med på å gjøre Norge til et velferdssamfunn, sier Ap-partisekretær Raymond Johansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johansen har vervet i Arbeiderpartiet som Haakon Lie tidligere hadde. Johansen sier til TV 2 Nyhetene at det er en av de store klippene i partiet som mandag gikk bort.

Velferdssamfunn

- Den siste av arbeiderbevegelsens pionerer har falt fra. Han var med på å gjøre Norge til et velferdssamfunn, sier Johansen.

Raymond
  Johansen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Raymond Johansen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Lie ble 103 år gammel, og var kjent som en nesten allmektig partikjempe. Raymond Johansen sier dagens politikere har noe å lære av Haakon Lie.

Fremtidsrettet

- For Arbeiderpartiet har han betydd mye for å bygge en sterk organisasjon, et parti som nådde ut til hele landet. Han gjorde at Arbeiderpartiet ikke bare vant valg, men også klarte å bli gjenvalgt, sier Johansen.

- Vi tar med oss alle minnene som Lie legger bak seg og lar oss inspirere av det han sto for - hans evne til partibygging og begeistring. Han var selv som 103-åring mer opptatt av morgendagen enn av å se bakover, sier partisekretær Raymond Johansen om sin forgjenger.

Partibyggingen

Også Martin Kolberg som var partisekretær i åtte år, fremhever Lies rolle i partibyggingen.

- Han hadde i den viktige oppbyggingstiden etter andre verdenskrig ansvaret for å bygge Det norske Arbeiderpartis organisasjon. Det var helt avgjørende for Arbeiderpartiets politiske makt og dermed fundamentet for regjeringsmakt og stortingsflertall. Og han brant for byggingen av det moderne Norge, sier Kolberg.

Statsminister Jens Stoltenberg takker Haakon Lie for innsatsen i partiet.

- Haakon Lie var med å forandre Norge fra fattigsamfunn til velferdssamfunn. Norge og Arbeiderpartiet er takknemlig for hans innsats, sier Stoltenberg på Arbeiderpartiets nettsider.

Se hva statsministeren sa om Haakon Lie her: