Gerry og Kate McCanns privatetterforskere kom til den tyske byen Aachen søndag kveld for å finne ut om 64-åringen var involvert i datterens forsvinning.

De ønsker også at han skal gjennomføre en DNA-test, skriver Telegraph.

Ukjente DNA-spor

Hewlett, som har vært til behandling ved et kreftsykehus for strupekreft, skal ha bodd rundt en times kjøring fra ferieleiligheten i Praia da Luz, der Madeleine bodde med familien da hun forsvant i mai 2007.

Noen av DNA-prøvene tatt fra leiligheten i Portugal har aldri blitt sporet opp.

HÅPER: Kate og Gerry McCann håper at etterforskerne deres kan avhøre Raymond Hewlett og ta en DNA-test av ham. (Foto: SHAUN CURRY/AFP)

Etterforskerne har ingen fullmakt til å intervjue Hewlett, men håper han vil samarbeide for å renvaske sitt eget navn.

Detektivene kam også bruke Hewletts mobiltelefon for å finne ut om han var i området rundt Praia da Luz den kvelden Madeleine forsvant.

Fengslet flere ganger

I løpet av uka vil tyske myndigheter avgjøre om møtet kan gjennomføres, og om det kan bli tatt DNA-prøve.

Skotske Hewlett, som tidligere var sikkerhetsvakt, har allerede blitt kjent med tysk politi etter at han ble etterforsket da sønnen omkom i en bilulykke.

Mannen som tidligere har bodd både i Blackpool og Telford, er også ønsket til avhør hos politiet i West Yorkshire i forbindelse med et overfall i 1975.

Han har vært i fengsel flere ganger for seksuell trakassering mot unge jenter, og politistyrker i England og Irland skal ha vært på jakt etter ham.

Madeleine var nesten fire år gammel da hun forsvant fra familiens ferieleilighet 3. mai 2007. Til tross for en stor politietterforskning og mye medieomtale, har hun ikke blitt funnet.