"Jenter på hjul" er en tv-serie på fem program der språkforsker og forfatter Helene Uri og kokk Charlotte Mohn sykler Norge rundt. De skal besøke kjente og ukjente steder, treffe kjente og ukjente folk, være med på spennende aktiviteter, og kose seg masse!

Nye gjester

Helene og Charlotte er programledere for serien og har med seg en ny gjest i hvert program. Denne gjesten er sterkt knyttet til den geografien sykkelturen foregår i og blir en slags guide som viser oss hjemstedet sitt og omgivelsene rundt.
 
Gjesten blir også med på deler av sykkelturen der mat og gode samtaler rundt bålet samt en hyggelig aktivitet står sentralt.
 
Skandinavias minste slott

I første program skal vi til Sunnhordland der Heine Totland og Herborg Kråkevik er gjester. Turen starter i Bergen hvor jentene tar hurtigbåten til Hufthamar. Deretter drar de videre til blant annet Mosterhamn hvor de treffer Heine.
 
Etter spennende opplevelser på Bømlo går ferden videre til Ryvarden fyr og deretter til Rosendal hvor Herborg Kråkevik tar dem med til blant annet Skandinavias minste slott, Baroniet i Rosendal. 
 
Utover i serien blir vi blant annet med sykkeljentene langs Helgelandskysten hvor de treffer Henrik Mestad og Line Verndal og oppover Telemarkskanalen hvor de møter Tone Jorunn Tveito, Liv Marit Vedvik og Hans Herbjørnsrud.


Om Charlotte Mohn:

Er fra Grue i Solør, utdannet kokk. Siden 1996  har hun jobbet ved en rekke ulike restauranter med beliggenhet fra Tynset i Østerdalen til London. Hun har vunnet flere priser og er tildelt Norges Bondelags kokkestipend.

Charlotte er dessuten en rutinert frontfigur i tv-reklamene for matprat.no, hun alternerer med Arne Brimi i Dagbladets matspalte og har gitt ut egen kokebok 'Med natur på menyen' i 2007.

Om Helene Uri:

Helene Uri har doktorgrad i nordisk og har jobbet som førsteamanuensis ved Institutt for lingvistiske fag ved Universitetet i Oslo fra 1998 til 2005.

Hun debuterte som forfatter med ungdomsromanen Anna på fredag i 1995. I 2001 kom hun med sin første roman for voksne, Dyp rød 315. Nå arbeider hun som forfatter på heltid.

På TV 2 torsdag 28. mai klokken 20:00.