En muslim holder opp Koranen under demonstrasjonen i Aten.  (Foto: SIMELA PANTZARTZI/EPA)
En muslim holder opp Koranen under demonstrasjonen i Aten. (Foto: SIMELA PANTZARTZI/EPA)

Opptøyer om Koran i Aten

Det brøt ut opptøyer i Aten etter beskyldninger om at en politimann har ødelagt en Koran.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 1000 muslimske innvandrere deltok fredag i en protestmarsj som endte ved nasjonalforsamlingen i sentrum av den greske hovedstaden. Mange ropte «Gud er stor» og viftet med utgaver av Koranen. 14 mennesker er sendt på sykehus etter sammenstøtene.

Etter hvert utartet markeringen til opptøyer, til tross for at arrangørene ba folk om å ta det med ro. Et mindretall av demonstrantene gikk løs på politiet med steiner og kjepper, og flere biler ble veltet.

Sju politifolk og sju innvandrer måtte få behandling på sykehus, opplyser politiet. Både lokale fastboende og turister sto og kikket på mens sammenstøtene pågikk, og noen filmet hendelsene med mobiltelefoner.

Bakgrunnen for opptøyene er beskyldninger om at en politimann tidligere denne uken ødela en Koran da han skulle sjekke identitetspapirene til en irakisk innvandrer på en av byens kafeer. Konstabelen skal ha revet den hellige boken i stykker før han trampet på den.

- Vi ønsker å leve her i fred, og vi vil ikke ha noe trøbbel. Men vi mener politimannen må straffes, sier Said, en 30-åring fra Egypt som deltok i fredagens demonstrasjon. (©NTB)